“QNP geeft klantgericht advies”

Pet Power maakt sinds 1995 verpakkingen voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie. Nagenoeg vanaf de bedrijfsstart is de verpakkingsspecialist klant bij QNP. “QNP waarborgt onze continuïteit” zegt Martin Vooijs, manager it bij Pet Power en verantwoordelijk voor alle automatiserings- en digitalisering-trajecten binnen het bedrijf.

Uitstekend netwerkbeheer

“We hebben een kleine IT afdeling van 2 personen die zich vooral richt op het beheer van de werkplekken en het implementeren en optimaliseren van IT oplossingen voor de diverse afdelingen binnen PET Power. Hierbij is een stabiele netwerkomgeving onmisbaar. QNP zorgt ervoor dat wij geen omkijken hebben naar het serverpark en de bijbehorende infrastructuur. Voor een productiebedrijf als het onze, dat 24×7 draait, is continuïteit wel het allerbelangrijkste. We leggen de lat hoog als het gaat om het snel leveren van kwalitatieve verpakkingen. QNP helpt ons daarin door uitstekend netwerkbeheer op basis van onze wensen.

24×7

De monitoring van ons netwerk verloopt deels op afstand. Deze vorm van netwerkbeheer gebeurt 24×7. Daarnaast werken vaste medewerkers van QNP meerdere dagen per maand bij ons op locatie. Inmiddels hebben we een duidelijke rolverdeling in eerste- en tweedelijns ondersteuning. Wij pakken eerstelijns alle vragen eerst zelf op en escaleren deze indien nodig. Overigens kunnen wij QNP altijd bellen. Omdat binnen PET Power medewerkers 24×7 gebruikmaken van de IT processen, is QNP 24×7 voor ons bereikbaar om eventuele storingen in de hoofdprocessen op te lossen. We hoeven daar gelukkig zelden gebruik van te maken. Dus áls we bellen, weten ze bij QNP dat er echt iets aan de hand is. Tot op directieniveau is men bij QNP op de hoogte van wat er speelt bij PET Power. Ondanks dat QNP is gegroeid, handhaven ze deze persoonlijke aanpak.
Dat geeft als klant het gevoel dat je er toe doet. Hierbij is de adviesfunctie erg belangrijk voor ons. Deze is klantgericht en onafhankelijk. Zo begeleiden zij ons op dit moment in de toekomstige stappen om van lokale infrastructuur over te gaan naar gebruik van de mogelijkheden in de cloud. QNP maakt ons bewust van de mogelijkheden maar zeker ook van de beperkingen.

Meer gebruikers, minder kosten

Het resultaat van de samenwerking met QNP is dat we al jaren kunnen werken zonder grote storingen. Het kan geen toeval zijn dat alles zo goed werkt; dat is een verdienste van QNP. Vaak constateert QNP namelijk al een afwijking in het systeem voordat gebruikers er last van hebben. Dat lossen ze dan preventief op. Ze geven altijd inzicht in wat ze doen via duidelijke overzichten met alle wijzigingen in de software- en hardware-elementen. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid in het aantal systeemgebruikers en deze groei zet nog altijd door. Door het advies tijdig te investeren in de infrastructuur zijn we op deze groei voorbereid en lopen we niet vast. We kunnen deze groei zonder meerkosten faciliteren. Niet onbelangrijk, voor een productiebedrijf als het onze.”

Relatie

Martin Vooijs
Project Manager
PET Power

Branche

Verpakkingsindustrie

Medewerkers

250 in binnen- en buitenland

Vestiging

Etten-Leur (hoofdvestiging), Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk (nevenvestigingen)

Gebruikte diensten

24×7 bereikbaarheidsdienst
Telecom-Cloud telephony
Multifunctionals
Infrastructuur
Netwerkbeheer, onderhoud en netwerkimplementatie
Security
Projectbegeleiding
Advisering/consultancy