Haal alles uit je werkplek

Wij houden je werkplekken in topconditie zodat je medewerkers kunnen blijven excelleren.

Altijd de laatste innovaties

Je medewerkers kunnen altijd beschikken over de laatste Microsoft-innovaties en features.

24/7 optimaal beveiligd

Met de dienst Modern Werkplekbeheer is je werkomgeving 24/7 optimaal beveiligd.

Wat is hybride werken?

Tijdens de coronacrisis werd Nederland gedwongen om massaal thuis te gaan werken. Nu corona voorbij lijkt te zijn, werken we steeds vaker één of enkele dagen thuis en daarnaast op kantoor en op externe locaties, zoals lunchrooms of in het openbaar vervoer. Deze plaats- en tijdonafhankelijke manier van werken heet hybride werken. De belangrijkste kenmerken van hybride werken zijn:

 • Flexibelere werktijden
 • Minder reistijd
 • Optimaal samenwerken
 • Gemakkelijker combineren met privéverplichtingen
hybridewerkenqnp

Plaatsonafhankelijk werken

Vrijwel alle werknemers spreken hun voorkeur uit voor hybride en dus tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Hybride werken stelt ze in staat de regie over hun eigen werk te voeren en maakt samenwerken en communiceren op afstand makkelijker dan ooit. We nemen je mee in de wereld van het hybride werken en laten je zien hoe QNP deze werkvorm van de toekomst faciliteert.

Voordelen hybride werken

Hybride werken is zeer populair en biedt voordelen aan zowel werknemers als werkgevers.

 • Werk-privébalans: Flexibiliteit in werkplekken en werktijden maakt het voor werknemers mogelijk om hun tijd beter te benutten en in te delen. Op deze manier kunnen ze werk- en privétaken makkelijker combineren. Denk bijvoorbeeld aan meer tijd voor de kinderen, sporten en andere privézaken.
 • Efficiënter werken: Veel mensen die thuiswerken kunnen zich, uiteraard ook afhankelijk van hun gezins- en leefsituatie, beter concentreren en krijgen meer gedaan in minder tijd. Handig voor de werknemer en werkgever! 
 • Werkgeluk: Werknemers die zelf hun werktijden en werkplekken mogen indelen, zitten doorgaans beter in hun vel, ervaren meer werkgeluk en zijn vaak productiever.
 • Duurzaamheid: Door minder reisbewegingen, bijvoorbeeld naar kantoor of klant, wordt de uitstoot van CO2 beperkt. 

Volop redenen dus om te kiezen voor hybride werken. Maar hoe richt je hier je ICT-omgeving en ICT-middelen optimaal op in? Ook hierbij staat QNP je terzijde!

Gebruiksvriendelijke techniek

Techniek speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van hybride werken. QNP zorgt ervoor dat de toegepaste technologie enerzijds betrouwbaar en solide is. Anderzijds passen we techniek toe die gebruiksvriendelijk en laagdrempelig is, en tegemoet komt aan de behoeften van de gebruikers. Systemen en applicaties die niet goed met elkaar communiceren, zijn rampzalig voor de beleving van je medewerkers. Daarom zorgen we voor de juiste technologie, zodat deze een waardevolle toevoeging vormt voor het optimaal kunnen uitvoeren van ieders taak, in plaats van een frustratie of belemmering.

De mogelijkheden van de Cloud

Moderne technologie maakt het mogelijk om veel werkzaamheden tijd- en plaatsonafhankelijk uit te kunnen voeren. De cloud biedt hierbij volop mogelijkheden om je medewerkers altijd en overal toegang te geven tot data, documenten en applicaties. QNP helpt je bij het creëren van een goed documentmanagementsysteem in de cloud, dat eenvoudig is te benaderen vanaf de hybride werkplek. Informatie delen en (samen)werken aan documenten is dankzij oplossingen als Microsoft Teams en SharePoint supereenvoudig. Hybride werken vergroot dan ook onze mogelijkheden in tijd en ruimte. Het maakt een flexibele indeling van de werkweek mogelijk en dat draagt bij aan de slagkracht, efficiency en productiviteit van zowel individuele werknemers als organisaties.

ed hardie rmiszlv8qv4 unsplash[1]

Veiligheid hybride werken

Hybride werken brengt naast nieuwe mogelijkheden ook extra veiligheidsuitdagingen met zich mee. Je krijgt te maken met meer externe apparaten en gebruikers die toegang vragen tot het netwerk en data. Ook heb je minder zicht op het gedrag van gebruikers als ze op externe locaties werken. Installeren ze altijd de laatste veiligheidsupdates op hun apparaten? Openen ze geen verdachte bijlagen? En versturen ze belangrijke informatie en documenten altijd via een beveiligde verbinding?

Om de veiligheid te garanderen, adviseert QNP gebruik te maken van een helder en uniform authenticatie- en toegangsbeleid. Onderdeel hiervan zijn MFA (Multi-Factor Authentication), duidelijk gedefinieerde gebruikersrollen en toegangsrechten en security-eisen voor devices die toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk of bepaalde data. Ook het creëren van veiligheidsbewustzijn onder medewerkers via trainingen en workshops, draagt bij aan veilige manier van hybride werken. Dit is ook het werkgebied van QNP.

Hoe helpt QNP?

Zie jij de voordelen van hybride werken voor jouw organisatie? QNP helpt je bij de inrichting van de hybride werkplekken. Samen maken we het hybride werken tot een succes. Wij hebben hiervoor de juiste expertise en tools in huis. Wij helpen je o.a. met: 

 • Een betrouwbare ICT-infrastructuur die de basis en het kloppende hart vormt van je netwerk. Hiermee kan data snel en betrouwbaar worden verplaatst en kunnen we al je applicaties en systemen integreren en data ontsluiten.
 • Een van het internet gescheiden private cloud. Hiermee is het mogelijk om een directe verbinding met de cloud te maken, zonder gebruik te maken van het publieke internet.
 • Een verbinding en integratie met de publieke cloud-omgevingen van gerenommeerde, internationale spelers als Microsoft, Google en Amazon.
 • Alle benodigde hard- en software, inclusief de implementatie ervan, om hybride werkplekken te faciliteren. Microsoft Teams, SharePoint en Office365 zijn hiervoor de meest gebruikte oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van hybride werken voor jouw organisatie en de oplossingen die QNP hiervoor levert? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Ontdek wat wij bedoelen met: samen zorgeloos vooruit!

Wat we voor je kunnen betekenen

Zorgeloos ICT.

QNP levert de ICT-oplossing waar jou bedrijf behoefte aan heeft.

Zorgeloos online.

Werken in de Cloud biedt veel voordelen. Je medewerkers kunnen tijd-, plaats- en device- onafhankelijk werken.

Zorgeloos bellen.

Ondanks alle mogelijkheden van Teams, e-mail, chatten en messaging blijft telefonie een van de belangrijkste communicatie pijlers.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!