Op alles voorbereid

De consequenties van een hack-aanval zijn vaak desastreus. Wij maken inzichtelijk hoe kwetsbaar je bent.

Grondige aanpak

De IT Security Scan bevat drie onderdelen: interviews, intern onderzoek en een externe PEN-test.

Onafhankelijk advies

Ook als je geen klant bent, is een ICT Security Scan waardevol om écht onafhankelijk advies te krijgen.

businesscontinuteitsplan 1 qnp

Waarom een business continuïteitsplan opstellen?

Een businesscontinuïteitsplan stelt je in staat om te anticiperen op mogelijke verstoringen van de bedrijfsvoering en maatregelen te nemen om de impact van deze verstoringen te minimaliseren. Met een BCP maximaliseer je het vermogen van je organisatie om de essentiële bedrijfsactiviteiten voort te zetten in het geval van een ramp of calamiteit.  Dit minimaliseert downtime en helpt bij het beschermen van de reputatie, klantrelaties, inkomsten en winstgevendheid. Een goed ontworpen en getest BCP kan ook helpen bij het voldoen aan wettelijke vereisten en regelgevingen en de steeds strenger wordende eisen van klanten en leveranciers.

Wat doen we?

Bij het opzetten van een business continuïteitsplan doorlopen we meestal de volgende stappen:

 • Identificeren van kritieke bedrijfsprocessen
  We identificeren samen de belangrijkste bedrijfsprocessen, systemen en applicaties die van cruciaal belang zijn voor de continuïteit van je organisatie.
 • Risicoanalyse
  Vervolgens voeren we een risicoanalyse uit om de kwetsbaarheden en risico’s van deze processen, systemen en applicaties te identificeren (een zogenaamde Business Impact Analyse).
 • Bepalen van hersteltijd
  We stellen vast hoe lang het duurt voordat de organisatie weer operationeel kan zijn na een verstoring.
 • Opstellen van het businesscontinuïteitsplan
  Op basis van de uitkomsten van de risicoanalyse stellen we gezamenlijk een plan op om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen in geval van calamiteiten of incidenten. Dit plan bevat onder meer procedures voor het veiligstellen van data en informatie, het herstellen van systemen en het continueren van bedrijfsprocessen. Het plan bevat onderdelen als disaster recovery, incident response en communicatie met de verschillende stakeholders.
 • Testen
  Na implementatie kunnen we ervoor zorgen dat het BCP wordt getest en geëvalueerd, zodat we er zeker van zijn dat het BCP effectief is. Op deze manier kunnen we de continuïteit van je organisatie waarborgen en de impact van incidenten op je bedrijfsvoering minimaliseren.

De drie grootste voordelen van een businesscontinuïteitsplan

 • Een alerte en voorbereide organisatie
  De kans dat je te maken krijg met een incident is gezien de wereldwijd groeiende cyberdreiging steeds groter. Met een BCP ben je goed voorbereid, omdat je weet welke acties je moet ondernemen bij een calamiteit.
 • Snellere reactietijd en betere coördinatie bij noodsituaties
  Een BCP verbetert de reactietijd en coördinatie bij noodsituaties, dankzij de vastgelegde procedures en protocollen. Dit zorgt voor een gestructureerde en efficiënte aanpak van noodsituaties, waardoor de kans op fouten en vertragingen wordt verminderd.
 • Beperkt de impact van verstoringen op klanten en stakeholders
  Naast het opzetten van het plan zullen we dit ook een eerste keer testen om medewerkers bewuster te maken en de geïmplementeerde maatregelen te testen. We adviseren om deze testen periodiek uit te voeren.
businesscontinuteitsplan qnp

Versterk je bedrijf voor de toekomst met een business continuïteitsplan

In het snel veranderende zakelijke landschap van vandaag is een Business Continuïteitsplan (BCP) een onmisbaar instrument om je organisatie te beschermen tegen onverwachte verstoringen. Het opstellen en implementeren van het plan stelt je in staat om proactief te anticiperen op calamiteiten en de essentiële bedrijfsactiviteiten veilig te stellen. Door het minimaliseren van downtime, het waarborgen van een gestroomlijnde reactie bij noodsituaties en het beperken van de impact op klanten en stakeholders, verzeker je niet alleen de veerkracht van je bedrijf, maar ook de continuïteit van je succes. Hulp nodig bij het opstellen van jouw Business Continuïteitsplan, zodat je organisatie klaar is voor elke uitdaging? Neem dan contact met ons op. Samen zorgeloos vooruit!

Klanten aan het woord

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

rhf 6420

"We vertrouwen al zo lang op QNP, het komt altijd goed!"

Werner Zandbergen

Van de Kar

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!