Onze relaties genieten van een zorgeloze ICT oplossingen. We delen graag de verhalen van onze klanten zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is!

Dat wil ik ook
rhf 6175

Over Bowltech

De Bowltech Group met haar hoofdkantoor op een zichtlocatie langs de A59 in Made, is Europa’s nummer 1 bowling distributiebedrijf. Met een groot en almaar groeiend projectportfolio is Bowltech actief in het bouwen en moderniseren van bowling centers. Bowltech is een dynamische en financieel kerngezonde organisatie en als het op bowlen aankomt, is Bowltech de enige échte ‘one-stop-shop’ in Europa.

Europese vestigingen

De oprichter en directeur/eigenaar van Bowltech is Hans Krol. Sinds 2015 is Maarten Sterken als Director Operations zijn rechterhand. Maarten: “De Bowltech Groep heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk. Inmiddels zijn we met een team van meer dan 70 toegewijde medewerkers. Ongeveer de helft hiervan is werkzaam in Made, de rest werkt op onze Europese vestigingen.”

Gecentraliseerde ICT en marketing

Maarten: “Toen ik hier kwam werken, was de ICT van Bowltech nog decentraal ingericht; op elke locatie eigen servers. Om onze groeiambities vorm te kunnen geven, schreven we destijds het strategisch plan Bowltech 2020. Hierin stond onder meer dat we onze marketing en ICT wilden centraliseren. Made werd het hoofdkantoor met de buitenlandse vestigingen als verkoopkantoren. Voor onze ICT kozen we in 2016 voor QNP.”

rhf 6208

Geen eigen ICT'ers

Maarten: “In de gesprekken met QNP werd ons duidelijk dat gecentraliseerde ICT en uitbesteed netwerkbeheer noodzakelijk én efficiënt is, als je geen eigen ICT’ers hebt. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat je dit alleen kunt bijhouden als het je dagelijkse werk is. Het outsourcen van onze ICT en het netwerkbeheer was een logische keuze, die goed samenviel met onze plannen om te centraliseren.”

Thuiswerken en dagelijks beeldbellen

Bowltech koos ervoor om de servercapaciteit, applicaties en data in het datacenter van QNP onder te brengen. Maarten: “QNP heeft ons begeleid hierbij en ook alle buitenlandse vestigingen bezocht om de uitrol te verzorgen. Nu thuiswerken een vlucht heeft genomen en we dagelijks beeldbellen met onze vestigingen, is Teams onderdeel van ons businessmodel. Dat vraagt om extra IT-capaciteit, die de Moderne Werkplek van QNP kan gaan bieden.”

rhf 6204 uitsnede

Innovatie in het DNA

Maarten: “Als koploper in onze branche, zetten wij fors in op innovatie. Moderne ICT is hiervan een cruciaal onderdeel, dat zit ook in ons DNA. Hans, de oprichter van Bowltech, was een van de eersten in Nederland die destijds een Intel 386 pc had… Toch wil ik me het liefst helemaal niet met ICT bezig hoeven houden. Daar hebben we QNP voor!”

ICT-regie

“Van QNP verwacht ik een ICT-regie rol, waarin ze deze zorg volledig van ons overnemen,” vervolgt Maarten. “Ik wil me vooral bezighouden met onze business. Tweederde van alle bowlingproducten in Europa gaat via ons magazijn in Made. Dan kun je geen gezeur met je ICT gebruiken. Ook niet op het gebied van security! Daarom vertrouw ik volledig op QNP. Ons DNA is vergelijkbaar: een betrouwbare, menselijke en professionele partij met een Brabantse mentaliteit. De perfecte partner voor middelgrote mkb-bedrijven, zoals wij.”

Meer referenties

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

rhf 6420

"We vertrouwen al zo lang op QNP, het komt altijd goed!"

Werner Zandbergen

Van de Kar

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!