Jarenlange ervaring

Met meer dan 25 jaar ervaring durven wij onszelf de specialist in netwerken te noemen.

Diepgravende kennis

Onze specialisten zijn gecertificeerd en beschikken over diepgravende netwerkkennis.

Dedicated bedrijfsonderdeel

Eén vinkje dat verkeerd staat, kan verstrekkende gevolgen hebben. Vertrouw op QNP.

compromiseassessment qnp

Waarom een compromise assessment?

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld meer dan 200 dagen duurt voordat een hack wordt ontdekt. Het merendeel van de gevallen had voorkomen kunnen worden door eerder te detecteren. Met een compromise assessment identificeer je mogelijk kwaadaardige activiteiten in je netwerk.

Door het monitoren van je netwerkverkeer op zogenaamde ‘anomalies’, kan een compromise assessment dreigingen opsporen die mogelijk al in je systeem aanwezig zijn, zoals malware of keyloggers. Hierdoor kan er snel actie worden ondernomen om deze dreigingen te neutraliseren en verdere schade te voorkomen. Een compromise assessment geeft inzicht in wat er daadwerkelijk op het netwerk gebeurt: intern én wat er aan data naar binnen en buiten wordt getransporteerd.

Wat doen we?

Bij het uitvoeren van een compromise assessment doorlopen we de volgende stappen:

 • Voorbereiding
  Na een intakegesprek bepalen we gezamenlijk op welke plaatsen we sensoren plaatsen in je netwerk die het netwerkverkeer gaan analyseren. Vervolgens plaatsen we een (passieve) monitoring-unit die het verkeer gedurende de afgesproken periode analyseert waarbij – indien nodig – tussentijds de sensoren worden aangepast. We verzamelen de data via zogenaamde port-mirroring. We kunnen verkeer controleren van/naar internet, maar ook tussen interne netwerksegmenten of van/naar thuiswerkers. Verder kunnen we verkeer controleren van/naar Azure en van Office 365. Als ook andere logging gewenst is, kunnen we in overleg kijken of dit mogelijk is.
 • Analyse van de bevindingen
  Na de periode van monitoren zetten we een professional in die alle data analyseert. Dit vormt de basis voor de rapportage.
 • Rapportage van bevindingen
  Je ontvangt na afloop een heldere, begrijpelijke rapportage met de resultaten van dit assessment. Daarna bespreken we de resultaten en aanbevelingen met jou en je ICT’er(s). Je ICT’er(s) kan (kunnen) hiermee direct aan de slag om eventueel vreemd gedrag verder te analyseren en je organisatie beter weerbaar te maken.

De drie grootste voordelen van een compromise assessment

 • Inzicht in vreemd verkeer en verdachte inlogpogingen
  Een Compromise Assessment helpt bij het opsporen van kwaadaardige activiteiten en aanvallers die zich mogelijk al geruime tijd binnen een organisatie bevinden, maar nog niet zijn gedetecteerd.
 • Voorkomen van toekomstige dreigingen
  Door inzicht te krijgen in de zwakke punten in de beveiliging kan je organisatie gerichte beveiligingsmaatregelen treffen en toekomstige aanvallen voorkomen.
 • Volledig zicht op datastromen
  Statistische analyse op onder andere afwijkingen, verdachte verkeersstromen, kwetsbare protocollen en (DNS-)patronen zorgt ervoor dat je zicht krijgt op alle datastromen.

Klanten aan het woord

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

rhf 6373

"Het feit dat NOMI al meer dan 25 jaar klant is van QNP is veelzeggend."

André van Peer

NOMI Co-Packing

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!