Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke hard-en software past bij jouw uitdaging.

De zekerheid van A-merken

We werken uitsluitend met gerenommeerde partners, leveranciers en een selectie A-merken.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw uitdagingen en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

management game qnp(1)

Waarom een managementgame?

Een cybersecurity managementgame vergroot op een interactieve manier bewustzijn en begrip van het management van informatiebeveiliging. Het simuleert realistische scenario’s en vraagt om beslissingen en acties om de organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit helpt bij het ontwikkelen van praktische kennis en vaardigheden, die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering. Verder traint het leidinggevenden in het nemen van weloverwogen beslissingen en het snel en effectief handelen in geval van een incident. Ten slotte is dit een laagdrempelige en boeiende manier om het onderwerp onder de aandacht te brengen en het enthousiasme en de betrokkenheid van het management te vergroten.

Wat doen we?

Bij de managementgame verzorgen we de volgende onderdelen:

 • Managementgame
  Ieder team (4-6 personen) krijgt de opdracht een bedrijf te leiden in een sector naar keuze. Tijdens de rondes van het spel genereert het bedrijf inkomsten/algemeen welzijn/bedrijfsresultaten. De teams moeten in een boeiend spel van ongeveer 2 uur ook het hoofd zien te bieden aan cyberaanvallen die de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

  Elke reactie van de teams op de gebeurtenissen verandert de manier waarop het scenario zich afspeelt, en uiteindelijk hoeveel winst het bedrijf al dan niet maakt. De teams analyseren gegevens en nemen strategische beslissingen op basis van onzekere informatie en beperkte middelen, waarbij de prioriteiten op het gebied van techniek, bedrijfsvoering en beveiliging worden afgewogen tegen de kosten van een cyberaanval. Om de onderneming te verdedigen moet elk team strategische, bestuurlijke en technische beslissingen nemen. De scenario’s die aan bod komen zijn gebaseerd op realistische gebeurtenissen.
 • Nabespreking
  Tijdens een evaluerende nabespreking worden onder tijdsdruk gemaakte fouten en keuzes besproken en wordt het belang van goede communicatie en inzicht in de gevolgen van handelen benadrukt.

De drie grootste voordelen van een managementgame

 • Versterking bedrijfscultuur
  De managementgame ontwikkelt begrip van cyber beveiligingsmaatregelen binnen de organisatie door het management kennis en ervaring te laten opdoen in een realistische en interactieve omgeving.
 • Bewustzijn
  De managementgame draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn over cybersecurity bedreigingen en de mogelijke impact daarvan op de organisatie.
 • Teambuilding
  Een management game bevordert samenwerking en communicatie tussen de leidinggevenden, zodat zij elkaar na de game ook makkelijker weten te vinden.

Klanten aan het woord

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

rhf 6373

"Het feit dat NOMI al meer dan 25 jaar klant is van QNP is veelzeggend."

André van Peer

NOMI Co-Packing

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!