Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke hard-en software past bij jouw uitdaging.

De zekerheid van A-merken

We werken uitsluitend met gerenommeerde partners, leveranciers en een selectie A-merken.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw uitdagingen en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

cybersecurity awareness nulmeting qnp

Waarom een awareness nulmeting?

Een awareness nulmeting wordt uitgevoerd om de kennis en bewustwording van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging te meten. Het geeft inzicht in welke mate medewerkers op de hoogte zijn van het belang van informatiebeveiliging en welke risico’s hierbij komen kijken. Op basis van de resultaten van de nulmeting kan een gericht awareness programma worden opgesteld om de kennis en bewustwording van medewerkers te vergroten en het risicobewustzijn te verbeteren. Het verhogen van de kennis en bewustzijn van medewerkers kan de kans op beveiligingsincidenten binnen je organisatie verkleinen en de informatiebeveiliging verbeteren.

Wat doen we?

Bij een awareness nulmeting voeren we de volgende werkzaamheden uit:

 • Online assessment
  Je medewerkers ontvangen een online assessment waarmee we de huidige stand van kennis, houding en gedrag met betrekking tot informatiebeveiliging in kaart brengen.
 • Phishing-test
  We testen je medewerkers op het herkennen van phishing. De inhoud van deze phishingsimulaties zal in overleg worden opgezet.
 • Analyse en rapportage
  We presenteren de resultaten van de nulmeting in een rapport en geven aanbevelingen voor verbetering. Het rapport kan worden gebruikt als basis voor het ontwikkelen van een awareness programma om de informatiebeveiliging bij medewerkers te verbeteren.
 • Opvolging
  We kunnen je ondersteunen bij het implementeren van de aanbevelingen uit de nulmeting en het monitoren van de voortgang. We adviseren ook over mogelijke vervolgstappen om de informatiebeveiliging te verbeteren en de bewustwording van medewerkers te vergroten.

De drie grootste voordelen van een awareness nulmeting

 • Inzicht in huidige stand van zaken
  Een awareness nulmeting geeft je inzicht in de bewustwording van je medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging. Je krijgt inzicht in de sterke en zwakke punten van je organisatie.
 • Verhoging veiligheidsniveau
  Door het uitvoeren van een awareness nulmeting kun je het veiligheidsniveau van je organisatie verhogen. Medewerkers worden zich bewuster van de risico’s van cybercriminaliteit en zullen hierdoor beter in staat zijn om deze te herkennen en te voorkomen.
 • Basis voor gerichte opvolging
  De uitkomsten van de nulmeting geeft je een basis om gerichte acties te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen, het opstellen van beleid of het verbeteren van processen en communicatie.
awareness nulmeting aanvragen qnp

Awareness nulmeting aanvragen bij QNP

Uiteindelijk kan door cybersecurity awareness op alle niveaus van een organisatie te bevorderen, het risico op datalekken en cyberaanvallen aanzienlijk worden verminderd. Vraag nu een awareness nulmeting aan en meet het huidige kennisniveau van je medewerkers en verbeter het bewustzijn.

Klanten aan het woord

bowltech maarten

"Het liefst wil ik helemaal niet na hoeven denken over onze ICT."

Maarten Sterken

Bowltech Group

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!