Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke hard- en software past bij jouw uitdaging.

De zekerheid van A-merken

We werken uitsluitend met gerenommeerde partners, leveranciers en een selectie A-merken.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw uitdagingen en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

phishing simulaties qnp(1)

Waarom een (spear) phishing-simulaties?

Phishing-aanvallen kunnen enorme gevolgen hebben voor organisaties, variërend van financiële verliezen en reputatieschade tot verlies van vertrouwelijke informatie en klantgegevens. Het is niet alleen een bedreiging voor de beveiliging, maar ook voor de financiële stabiliteit van je organisatie.

Een (spear) phishing-simulatie is daarom cruciaal: medewerkers leren hoe ze phishing-e-mails kunnen herkennen en vermijden. Een enkele klik op een link of het openen van een bijlage kan leiden tot malware-infecties, ransomware en het onthullen van vertrouwelijke gegevens. Deze simulaties helpen om de bewustwording van deze gevaren te vergroten, waardoor je organisatie beter beschermd is tegen toekomstige cyberaanvallen.

Wat doen we?

(spear) phishing-simulaties kennen een aantal stappen:

 • Voorbereiding
  We bepalen allereerst wat het doel is, wat de frequentie is en welk type campagne we daarvoor gaan inzetten. Denk bij dit laatste aan algemene phishing, gericht op ‘toevallig slachtofferschap’ of spear phishing die specifiek gericht is op je organisatie. Afhankelijk van je wensen bepalen we het vervolg. Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden: een eenmalige (spear) phishing-campagne of phishing-simulatie in een doorlopend proces.
 • Eenmalige (spear) phishing
  Bij een eenmalige phishing-simulatie kun je gebruikmaken van een van onze effectieve standaardcampagnes of een (spear) phishingsimulatie op maat. We zetten de campagne op, vragen eventueel een unieke domeinnaam aan en zorgen dat de testmails niet door je spamfilters worden geblokkeerd. Ten slotte zorgen we ervoor dat de door jou aangeleverde lijst met namen en e-mailadressen wordt klaargezet voor de campagne. Hierbij testen we ook welke e-mailadressen we hebben kunnen vinden in de database van HaveIbeenPowned (database met gelekte gegevens van gebruikers). Vervolgens sturen we de campagne uit op het afgesproken moment.
 • Continue phishing in een doorlopend proces
  Bij phishing in een doorlopend proces kunnen we onder andere phishing op basis van Artificiële Intelligentie (AI) leveren, waarbij op basis van het kennisniveau van je medewerkers – dat wordt bepaald door eerdere campagnes – automatisch nieuwe phishingmails worden verstuurd. Het is zelfs mogelijk om hier spear phishing in op te nemen. Hiermee krijgt elke medewerker een eigen leertraject, op basis van de data verkregen eerder uitgestuurde mails. Door aanvullende kennis op maat aan te bieden, beklijft deze beter. Je werkt zo heel gericht aan de veiligheidscultuur in je organisatie.
 • Rapportages
  Na afloop ontvang je een duidelijke rapportage met alle bevindingen (geanonimiseerd of, op verzoek, met details).

De drie grootste voordelen van een (spear) phishing-simulaties

 • Van standaardcampagnes tot spear phishing
  Samen zetten we campagnes op die aansluiten bij jouw wensen. Zo kunnen we een standaardsimulatie gebruiken of we creëren een maatwerk spear phishingmail die lijkt te komen van je directie, IT- of HR-afdeling.
 • Persoonlijk leertraject dankzij Artificiële Intelligentie (AI)
  We kunnen AI inzetten om elke medewerker een eigen leertraject te geven waarbij de phishing mails steeds gecompliceerder worden naarmate het niveau van herkenning door de medewerker stijgt. 
 • Combineren met E-learning
  Door phishing-simulaties te combineren met E-learning kun je jouw medewerkers direct trainen op herkennen na het klikken op de phishing-simulatie.

Klanten aan het woord

bowltech maarten

"Het liefst wil ik helemaal niet na hoeven denken over onze ICT."

Maarten Sterken

Bowltech Group

rhf 6420

"We vertrouwen al zo lang op QNP, het komt altijd goed!"

Werner Zandbergen

Van de Kar

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!