Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke hard- en software past bij jouw uitdaging.

De zekerheid van A-merken

We werken uitsluitend met gerenommeerde partners, leveranciers en een selectie A-merken.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw uitdagingen en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

workshopinformatiebeveiliging qnp(1)

Waarom een workshop?

Medewerkers zijn vaak de zwakste schakel in de beveiliging van informatie. Menselijke fouten, zoals het per ongeluk delen van gevoelige informatie of het openen van phishing-e-mails, kunnen grote beveiligingsproblemen veroorzaken. Door medewerkers bewust te maken van het belang van informatiebeveiliging en hen te trainen in het veilig omgaan met systemen, applicaties en informatie, kan het risico op beveiligingsincidenten worden verminderd. Een workshop informatiebeveiliging kan helpen om kennis en bewustwording van medewerkers te vergroten, waardoor ze beter in staat zijn om beveiligingsrisico’s te herkennen en incidenten te voorkomen. Daarnaast kun je hiermee mede aantonen dat je organisatie voldoet aan wettelijke vereisten en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging.

Wat doen we?

Bij een workshop informatiebeveiliging volgen we de volgende stappen:

 • Voorbereiding
  In overleg bepalen we de groepen en informeren we de deelnemers over de te houden workshop. We adviseren om maximaal 15 deelnemers per groep te laten deelnemen.
 • Uitvoeren van de workshop
  De workshop is een interactieve sessie, waarin we met praktijkvoorbeelden de deelnemers stimuleren om actief deel te nemen. Deze situaties, die zowel in het werk als privé kunnen voorkomen, laten zien hoe geraffineerd cybercriminelen te werk gaan. We geven uitleg over de belangrijkste risico’s rondom informatiebeveiliging en geven aan hoe ze situaties kunnen herkennen.
 • Evalueren van de workshop
  Na afloop evalueren we de workshop en bespreken we de behaalde resultaten. Dit kan ook een basis zijn voor vervolgworkshops.
 • Opvolging
  We adviseren over mogelijke vervolgstappen om de opgedane kennis te verdiepen en verankeren, bijvoorbeeld in de vorm van een awareness programma.

De drie grootste voordelen van een workshop

 • Verhoogt het bewustzijn
  Een workshop informatiebeveiliging verhoogt het bewustzijn bij medewerkers over het belang van informatiebeveiliging en hoe zij kunnen bijdragen aan het verhogen van de veiligheid van de organisatie.
 • Leren van ervaringen
  We geven medewerkers graag de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen, over zowel werk- als privé-situaties. Juist de praktische voorbeelden helpen om kennis te verhogen om uiteindelijk tot het gewenste gedrag te komen.
 • Vermindert de grootste risico’s
  Een workshop informatiebeveiliging helpt medewerkers bij het herkennen van beveiligingsrisico’s en het nemen van de juiste acties om incidenten te voorkomen.
mens gedrag workshop informatiebeveiliging qnp

Versterk de beveiliging van je organisatie

Onze workshop omvat zorgvuldige voorbereiding, interactieve sessies, evaluatie en opvolging. Met als resultaat: een verhoogd bewustzijn bij medewerkers, de mogelijkheid om van ervaringen te leren, en de capaciteit om de grootste beveiligingsrisico's te verminderen. Kies voor onze workshop informatiebeveiliging en maak je organisatie veiliger en meer bewust van de risico's.

Klanten aan het woord

rhf 6420

"We vertrouwen al zo lang op QNP, het komt altijd goed!"

Werner Zandbergen

Van de Kar

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!