Op alles voorbereid

De consequenties van een hack-aanval zijn vaak desastreus. Wij maken inzichtelijk hoe kwetsbaar je bent.

Grondige aanpak

De IT Security Scan bevat drie onderdelen: interviews, intern onderzoek en een externe PEN-test.

Onafhankelijk advies

Ook als je geen klant bent, is een ICT Security Scan waardevol om écht onafhankelijk advies te krijgen.

Cyberaanvallen

Internetcriminelen gebruiken verschillende methoden om cyberaanvallen uit te voeren en toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Hierbij moet je denken aan phishing e-mails, malware, ransomware en DDoS-aanvallen.

Is je cybersecurity goed op orde?

Als je organisatie wordt getroffen door een cyberaanval, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Je kunt belangrijke gegevens kwijtraken, omzet mislopen, gedwongen worden tot losgeld betalen en gevoelige informatie kan op straat komen te liggen. Een cyberaanval kan er financieel flink inhakken en ook het imago van je organisatie kan een zware deuk oplopen door een digitale aanval. Om de kans dat je slachtoffer wordt van een cyberaanval zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk dat je je cybersecurity goed op orde hebt.

ICT Security oplossingen van QNP

De ICT security oplossingen van QNP hebben betrekking op drie verschillende gebieden: techniek, mensen en procedures.

  • Techniek
    Onder techniek vallen alle technische maatregelen, die ervoor zorgen dat je ICT-omgeving veilig is én blijft. Denk hierbij aan antivirussoftware en firewalls, maar ook het wachtwoordbeleid en het inschakelen van multi-factor authenticatie. Wij houden je computersystemen up-to-date en pakken kwetsbaarheden meteen aan, zodra ze aan het licht komen. Of liefst nog eerder.
  • Mensen
    De meeste cybersecurity incidenten ontstaan doordat een gebruiker onbewust iets doet, waardoor er een achterdeur opengezet wordt. Via deze achterdeur kunnen virussen, malware of ransomware zo naar binnen komen. Daarom gaan onze cybersecurity oplossingen verder dan alleen de techniek. We geven security awareness-trainingen en testen je medewerkers op hun alertheid door ze op een onverwacht moment nep-phishingmails te sturen.
  • Procedures
    Door procedures op te zetten, controleer je wie toegang heeft tot welke systemen. Zo voorkom je dat gevoelige informatie bij de verkeerde personen terecht komt. Een belangrijk onderdeel van de procedures is het ‘uit dienst-protocol’. Als iemand niet meer in dienst is, moet deze persoon ook niet meer in de systemen kunnen. Wij helpen je een checklist op te stellen, zodat alleen bevoegden toegang hebben tot je bedrijfsinformatie.

Cybersecurity uitbesteden aan QNP

De ICT-omgeving van je organisatie is een dynamisch geheel van hard- en software, processen en procedures. Cybercriminelen gaan continu op zoek naar nieuwe wegen en manieren om een cyberaanval uit te voeren. Cybersecurity moet daarom een structureel onderdeel zijn van je ICT-beleid. We helpen je graag door proactief en structureel te werk te gaan, zodat je organisatie blijvend beschermd is tegen cyberaanvallen.

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!