Op alles voorbereid

De consequenties van een hack-aanval zijn vaak desastreus. Wij maken inzichtelijk hoe kwetsbaar je bent.

Grondige aanpak

De ICT Security Scan bevat drie onderdelen: interviews, intern onderzoek en een externe PEN-test.

Onafhankelijk advies

Ook als je geen klant bent, is een ICT Security Scan waardevol om écht onafhankelijk advies te krijgen.

Optimale ICT-security, nu én straks

Hackers zitten nooit stil en grijpen elke gelegenheid aan om netwerken van bedrijven en instellingen binnen te dringen. Met alle consequenties van dien; financieel, imagoschade, bedrijfscontinuïteit etc. Daarom is het zaak om je ICT-systemen optimaal te beveiligen én veilig te houden. Dat laatste is vaak een zwak punt. Wil je weten hoe het ervoor staat met de ICT-security van je organisatie? Kies dan voor een ICT Security Scan.

Vreemde ogen zien meer

ICT Security Scans voeren wij geregeld uit voor onze klanten. Maar ook als je geen klant bent, helpen we je graag. Vreemde ogen zien meer en je zult versteld staan van de kwetsbaarheden in je ICT-systemen. Met onze ICT Security Scan controleren we je systemen grondig op 30 belangrijke punten. Hierbij volgen we de best practices van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), aangevuld met eigen praktijkcases.

ICT Security scan: een driedimensionale benadering

Om de beveiliging van jouw omgeving te optimaliseren werken we in 3 stappen:

  1. Interviews
    Een van de belangrijkste stappen in onze ICT Security Scan is het houden van persoonlijke gesprekken. We interviewen key-spelers binnen je organisatie zoals de DGA, ICT-manager en de CFO. Door directe interactie krijgen we een helder beeld van bestaande ICT-processen, gebruikspatronen en mogelijke zorgpunten. Deze gesprekken stellen ons in staat om dieper in te gaan op specifieke veiligheidsbehoeften en eventuele zorgen die vanuit verschillende afdelingen naar voren komen.
  2. Technische Check Bedrijfsnetwerk
    Technologie verandert voortdurend, en daarmee ook potentiële veiligheidsrisico's. Een ervaren ICT-security expert duikt daarom diep in je bedrijfsnetwerk om kwetsbaarheden en zwakheden te identificeren. We bekijken zaken als softwarepatches, hardwareconfiguraties, netwerkprotocollen en nog veel meer. Deze technische beoordeling verzekert dat je bedrijfsnetwerk niet alleen functioneel is, maar ook beschermd tegen de huidige dreigingen.
  3. Pentest
    Na een interne evaluatie is het tijd om je netwerk van buitenaf te bekijken. Een PEN-test (penetratietest) wordt uitgevoerd om te bepalen hoe gemakkelijk externe entiteiten - zoals hackers - toegang kunnen krijgen tot je netwerk. We gaan niet alleen op zoek naar algemeen bekende kwetsbaarheden, maar ook naar specifieke, unieke paden die mogelijk over het hoofd zijn gezien. Deze test biedt een realistisch beeld van hoe veilig je organisatie echt is tegen externe bedreigingen.

Menselijke fouten

De resultaten van de ICT Security Scan ontvang je in een pragmatisch rapport, waarin alle 30 punten zijn toegelicht. We adviseren je over quick wins en over de benodigde maatregelen voor de korte, middellange en lange termijn op het gebied van techniek én het gedrag van mensen. Veel security issues worden namelijk veroorzaakt door menselijk falen.

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!