Jarenlange ervaring

Met meer dan 25 jaar ervaring durven wij onszelf de specialist in netwerken te noemen.

Diepgravende kennis

Onze specialisten zijn gecertificeerd en beschikken over diepgravende netwerkkennis.

Dedicated bedrijfsonderdeel

Eén vinkje dat verkeerd staat, kan verstrekkende gevolgen hebben. Vertrouw op QNP.

microsoft365securityassessment 1 qnp.jpg(1)

Waarom een Microsoft 365 security assessment?

Microsoft 365 bevat veel gevoelige en vertrouwelijke informatie, zoals persoonlijke gegevens van medewerkers en klanten, financiële informatie en projectdata.

Als de beveiliging van Microsoft 365 niet goed is ingesteld, kan dit leiden tot datalekken, diefstal van gegevens of cyberaanvallen die de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar brengen. Het is daarom essentieel om de beveiliging van Microsoft 365 goed in te richten, regelmatig te controleren en bij te werken om je organisatie te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Wat doen we?

Bij de uitvoering van een Microsoft 365 security assessment doorlopen we de volgende stappen:

 • Voorbereiding
  We realiseren een koppeling tussen onze CIS-benchmarktooling en je Microsoft 365-omgeving. Hiervoor hebben we een account nodig op je omgeving.
 • Meting, analyse en eerste terugkoppeling
  Vervolgens voeren we de meting uit. De resultaten van de meting worden geanalyseerd en in een Excelsheet vastgelegd. Hierbij wordt per controle aangegeven of deze compliant is met de CIS-benchmark. We spreken samen de resultaten door en geven uitleg over de voor- en nadelen van elke instelling.
 • Uitwerking rapportage
  Nadat de resultaten zijn geanalyseerd, worden alle bevindingen gedocumenteerd in een heldere rapportage. Voor elke instelling die niet voldoet aan de CIS-richtlijn wordt aangegeven wat het risico is en welke maatregelen genomen kunnen worden om ervoor te zorgen dat jouw organisatie wel in overeenstemming is met de richtlijnen.

De drie grootste voordelen van een Microsoft 365 security assessment

 • Onafhankelijke controle van de beveiliging van je Microsoft 365-omgeving
  Dankzij onze speciaal ontwikkelde scan kun je de beveiliging controleren van de door cybercriminelen meest gebruikte aanvalsroute (e-mail), conform onafhankelijke CIS-richtlijnen.
 • Ondersteuning door een specialist
  Het veilig configureren van Microsoft 365 is een specialisme. In ons assessment wordt op zo’n 90 punten gecontroleerd. Op basis van de uitkomsten helpen onze specialisten jou of je IT’ers de juiste instellingen te kiezen.
 • Verhoog de beveiliging en word compliant aan de CIS-benchmark
  Door het implementeren van de aanbevolen oplossingen kan de beveiliging van de Microsoft 365-omgeving worden verbeterd. Hierdoor zijn de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens beter gewaarborgd.

Klanten aan het woord

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

rhf 6420

"We vertrouwen al zo lang op QNP, het komt altijd goed!"

Werner Zandbergen

Van de Kar

Adviesgesprek aanvragen

rhf 6827 2
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Maarten helpt je graag verder!