rhf 6461

Over Van de Kar

Van de Kar Elektrotechniek in Roosendaal ontwikkelt elektrotechnische en softwarematige oplossingen voor opdrachtgevers om processen efficiënt te automatiseren. Belangrijk is dat de wensen en eisen van de opdrachtgever hierin centraal staan. Door de expertise, ervaring en kennis van elektrotechniek én software in diverse branches, is Van de Kar ook in staat om turnkey installaties te leveren.

Industrieel automatiseerder

Bij een installatiebedrijf denk je niet onmiddellijk aan hightech. Toch is dat wat Van de Kar kenmerkt. Mede-eigenaar en directeur Werner Zandbergen: “Je kunt ons zien als industrieel automatiseerder, maar daarmee doe je onze activiteiten tekort. Elektrotechniek vormt de pijler onder onze dienstverlening. We doen software én elektrotechniek; het totaalpakket. Om processen te kunnen automatiseren, moet je ook de machine begrijpen immers.”

rhf 6483

Industrieel huisinstallateur

Bij Van de Kar werken 33 mensen en elk jaar groeit het bedrijf met twee mensen. Werner: “Wij werken voor allerlei sectoren, waaronder machinebouwers en de petrochemie. Voor veel bedrijven zijn wij de industrieel huisinstallateur. Onze klanten komen vaak uit de regio, maar wij werken ook internationaal. Als een klant machines naar het buitenland brengt bijvoorbeeld, gaan onze mensen vaak mee om alles in te regelen.”

Hybride Cloud-omgeving

Van de Kar is sinds 2003 klant van QNP. Oprichter Jan van de Kar schafte destijds zijn eerste server aan bij QNP en de samenwerking bestaat nog steeds. Werner: “Inmiddels hebben we twee servers staan hier, op verschillende locaties in verband met redundantie. Enkele bedrijfsspecifieke applicaties draaien op deze servers, daarnaast werken we met een cloud-omgeving voor kantoorapplicaties en data. Een hybride cloud-omgeving dus.”

Aandacht nodig

Na een positieve start met Office 365 en het werken in de cloud, blijkt de praktijk weerbarstig. Werner: “Dat komt door wat issues waar we tegenaan lopen. Zo werken onze software-engineers veel met zware bestanden, wat in de cloud zorgt voor performance-issues. Ook missen we wat functionaliteit. Na de migratie hebben we te weinig tijd besteed aan de adoptie. Een nieuwe werkomgeving vraagt om een nieuwe manier van werken en dat heeft echt aandacht nodig.”

Adoptie en training

Die extra aandacht gaat er alsnog komen. Na een aantal voortgangsgesprekken met QNP is er een plan van aanpak opgesteld ter verbetering van de performance. Werner: “We plannen een herstart en beginnen binnenkort met een adoptieprogramma en gebruikerstrainingen. Die trainingen doen we hier op locatie, zodat onze medewerkers in hun eigen omgeving leren werken met de cloud-omgeving en QNP direct kan anticiperen als het nodig is.”

Vertrouwen

Uiteindelijk komt alles goed, daar gaat Werner vanuit: “We vertrouwen al zo lang op de expertise van QNP, onder andere voor onze servers, het maandelijkse serverbeheer hier op locatie en het netwerkbeer. Dat het nu even tegenzit zie ik niet als iets onoverkomelijks. We hebben dit zelf ook onderschat. Ik kijk liever naar de toekomst en heb er alle vertrouwen in dat we eruit komen. We moeten het toch samen doen!”

Meer referenties

bowltech maarten

"Het liefst wil ik helemaal niet na hoeven denken over onze ICT."

Maarten Sterken

Bowltech Group

rhf 6226

"Het voelt niet of er iets is veranderd, maar het werkt gewoon heel fijn."

Peter-Paul Verhoeven

Van der Sande Makelaars

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!