“QNP heeft processen goed op orde”

Van oorsprong is BINK Groep een elektrotechnisch bedrijf. Het Zundertse familiebedrijf is vanaf 1979 sterk gegroeid en bestaat uit diverse ondernemingen die zich in de breedste zin van het woord met elektro-techniek bezighouden. Zo richt BINK Beveiliging bv zich op projecten met camerabewaking, branddetectie en inbraakdetectie, terwijl BINK Solar bv zonnepanelen installeert en onderhoudt voor met name de zakelijke markt. Directeur-eigenaar Ralph Bink nam de BINK Installatie Groep in 1996 van zijn vader over. QNP is al jaren de automatiseringspartner van BINK Installatie Groep.

Vertrouwen

“Hemelsbreed zitten QNP en ons bedrijf slechts enkele meters
van elkaar vandaan. Natuurlijk kom je elkaar dan wat vaker tegen, maar dat is niet de reden waarom we al zo lang met elkaar samenwerken. QNP biedt ons zekerheid als het gaat om het functioneren van onze automatiseringssystemen. Die zekerheid is voor ons het allerbelangrijkste. We zijn heel ergafhankelijk geworden van automatisering; het is een primair arbeidsmiddel. Immers, al onze processen – van inkoop en materialenplanning tot aan de boekhouding en logistiek – worden via systemen aangestuurd. Dan heb je een partner nodig die weet hoe het netwerk in elkaar steekt en waar je op kunt vertrouwen. In de professionaliteit van QNP heb ik dat vertrouwen.

Van eerste naar tweedelijns rol

QNP heeft ons netwerk zo opgetuigd dat onze zware bedrijfssoftware er goed op functioneert. Bovendien hebben we de afgelopen jaren een gigantische groei doorgemaakt, waarbij het aantal medewerkers in korte tijd van drie naar tachtig is gegaan, met zo´n 25 mensen in de binnendienst. Bij zo´n groei is er op automatiseringsgebied altijd wel wat te doen. Inmiddels hebben we zelf een facilitair manager in dienst, die zich o.a. bezighoudt met de eerstelijns vragen over automatisering. De rol van QNP is daardoor verschoven naar de tweede lijn; QNP onderhoudt het netwerk op afstand en komt in beeld bij calamiteiten en uitbreidingen in het netwerk.

Professionele organisatie

Wat ik prettig vind aan QNP is dat zij hun eigen processen goed op orde hebben. Zo documenteren ze heel goed wat ze aan het netwerk hebben gedaan en overleggen altijd wat ze van plan zijn om te gaan doen. Je weet daardoor precies waar je aan toe bent. Alles tiptop in orde; dat is QNP. Alle reden waarom we nooit bij QNP zijn weggegaan en dat ook niet van plan zijn om te doen.”

Relatie

Ralph Bink
Directeur
Bink Installatie Groep

Branche

Bouw

Medewerkers

85

Vestiging

Zundert

Gebruikte diensten

Telecom-Cloud telephony
Multifunctionals
Infrastructuur
Netwerkbeheer, onderhoud en netwerkimplementatie
Security
Projectbegeleiding
Advisering/consultancy