“QNP regelt alles soepel en snel”

Teletronika houdt zich al ruim dertig jaar bezig met de aanleg en onderhoud van infrastructuren voor breedbandverbindingen, zowel glasvezel als coaxiaal. De laatste jaren wordt de rol van Teletronika in de engineeringfase groter en verandert het bedrijf steeds meer van uitvoerende partij naar strategische partner. Dat heeft natuurlijk consequenties voor de eigen ICT systemen. “Op dat vlak ontzorgt QNP ons” zegt Howard Steygerwalt, bedrijfsleider bij de hoofdvestiging van Teletronika in Tilburg.

Businesscase cloudcomputing

Howard Steygerwalt: “Tot 2013 werkten we met eigen servers, waar QNP het beheer en onderhoud naar tevredenheid voor verzorgde. Toen de servers aan vervanging toe waren, hebben we samen met QNP in een businesscase de investering in nieuwe eigen servers vergeleken met de overstap naar private cloud computing. Al snel bleek dat we met cloud computing in alle opzichten beter af waren. Financieel, maar ook qua flexibiliteit. De keuze was daardoor snel gemaakt en de overgang naar het werken in de cloud is vlot verlopen.

Geen zorgen

Wat ik prettig vind aan het werken in de cloud, is dat we zelf geen zorgen meer hebben over bijvoorbeeld de aanschaf van softwarelicenties. Bovendien ontstaat door het werken in de cloud veel meer flexibiliteit; het maakt niet uit waar je inlogt en vanaf welk apparaat je dat doet. Hebben we meer werkplekken nodig, dan zijn we zo opgeschaald. Die flexibiliteit sluit goed aan op de veranderingen in onze eigen organisatie waarin we ons ontwikkelen naar een projectorganisatie.
Natuurlijk kent het werken in de cloud nadelen; als de verbinding immers een keer weg valt, ben je nergens meer. Dat is een angst die je vooral vooraf hebt. Nu we ruim een jaar op deze manier werken, blijkt dat nadeel verwaarloosbaar. De keren dat er iets is met de verbinding of de performance, bellen we naar QNP. QNP checkt dan direct wat er aan de hand is en lost het voor ons op.

Focus op inhoud

Juist vanwege onze jarenlange goede ervaringen met QNP verlopen ook onze vaste en mobiele telefonie via hen. En of het nu gaat om het uitzoeken welke telefooncentrale het beste bij ons past of de levering van extra simkaarten, toestellen en tablets; de samenwerking verloopt snel en soepel.
Zoals wij samen met onze klanten plannen uitdenken, zo doet QNP dat met ons. Mede daardoor kunnen wij ons focussen op de inhoud, bezig zijn met onze corebusiness, onze klanten en onze ontwikkeling. Heerlijk!

Relatie

Adrie de Bakker, directeur
Howard Steygerwalt, bedrijfsleider
Teletronika

Branche

Telecommunicatie

Medewerkers

100

Vestiging

Tilburg (hoofdvestiging), Roosendaal

Gebruikte diensten

Private Cloud Computing
24×7 bereikbaarheidsdienst
Telecom-Cloud telephony
Multifunctionals
Infrastructuur
Netwerkbeheer, onderhoud en netwerkimplementatie
Security
Projectbegeleiding
Advisering/consultancy
Datacenter Services