“QNP ontzorgt ons”

De Maas-Jacobs groep in Zundert houdt zich bezig met woning- en utiliteitsbouw (Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV), renovatie, onderhoud en kleinschalige nieuwbouw (Maas-Jacobs Bouwservice), projectontwikkeling, herbestemming & vastgoedbeheer (Maas-Jacobs Vastgoed BV) en de fabricage en montage van kunststof kozijnen (Maas-Jacobs Kunststof Kozijnen BV). Behalve dat Maas-Jacobs en QNP al ruim twintig jaar intensief samenwerken en beide bedrijven in Zundert zitten, is er nog een belangrijke overeenkomst. Frans Hennekam, algemeen directeur bij Maas-Jacobs, benadrukt de gezamenlijke maatschappelijke betrokkenheid.

Maatschappelijk verantwoord

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vinden we in onze bedrijfsvoering belangrijk. Bij het ontwikkelen, bouwen en renoveren houden we rekening met mens en milieu, en gebruiken duurzame materialen. Ook met de recycling van kunststof kozijnprofielen zijn we heel ver. Bovendien zijn we maatschappelijk betrokken bij onze omgeving. Vandaar dat we verschillende regionale initiatieven ondersteunen, zoals de sponsoring van Voetbalvereniging Moerse Boys. In 2008 zijn we zelfs hoofdsponsor van het eerste elftal geworden, terwijl QNP in datzelfde jaar de hoofdsponsor werd van de jeugdteams. Het feit dat QNP net als wij maatschappelijk betrokken is, speelt zeker een rol bij het gunnen van opdrachten aan QNP.

Zorgvuldig afwegen

QNP ontzorgt ons op het gebied van automatisering. De overgang van servergericht werken naar het functioneren in de cloud is daar een goed voorbeeld van. Voorheen hadden we zeven eigen servers, waar ons netwerk op draaide. Deze servers waren aan vervanging toe; een flinke investering. QNP heeft ons geholpen om alternatieven zorgvuldig tegen elkaar af te wegen bij deze investeringsbeslissing. Gesteund door de argumentatie van QNP kon ik samen met onze financial controller Niek van Overveld, de andere directieleden ervan overtuigen dat het een goede zet zou zijn om geen eigen servers meer aan te schaffen, maar over te stappen op Private Cloud Computing via QNP.

Ontzorging

Nu we werken in de Private Cloud is onze dagelijkse zorg over back-ups en updates stukken minder geworden. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt nu bij QNP, inclusief het actueel houden van licenties. Ook op financieel vlak geeft het werken in de Cloud meer rust omdat je per gebruiker betaalt en daardoor altijd precies weet waar je aan toe bent. Een vergelijkbaar traject gaan we nu met QNP afleggen, als het gaat om telefonie. Onze huidige telefooncentrale is namelijk aan vervanging toe. Net als bij de automatisering zullen we verschillende opties afwegen. Hoewel het nooit een gelopen race is – en ook QNP zich moet blijven bewijzen – heeft QNP wel weer een streepje voor.”

Relatie

Niek van Overveld (links)
Financial Controller
Frans Hennekam (rechts)
Algemeen Directeur

Branche

Bouw

Medewerkers

100

Vestiging

Zundert

Gebruikte diensten

Private Cloud Computing
24×7 bereikbaarheidsdienst
Telecom-Cloud telephony
Infrastructuur
Netwerkbeheer, onderhoud en netwerkimplementatie
Security
Projectbegeleiding
Advisering/consultancy
Datacenter Services