Systeembeheer uitbesteden

Het uitbesteden van systeembeheer brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo komt er meer tijd vrij om te investeren in de kernactiviteiten van je bedrijf. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan

Systeembeheer uitbesteden
zorggroep referentie qnp
Wil je meer weten?
Jarenlange ervaring

Met meer dan 25 jaar ervaring durven wij onszelf de specialist in netwerken te noemen.

Diepgravende kennis

Onze specialisten zijn gecertificeerd en beschikken over diepgravende netwerkkennis.

Dedicated bedrijfsonderdeel

Eén vinkje dat verkeerd staat, kan verstrekkende gevolgen hebben. Vertrouw op QNP.

Wat is systeembeheer?

Systeembeheer staat voor het inrichten en onderhouden van jouw ICT-infrastructuur. Het 24/7 draaiende houden van jouw ICT-omgeving. Maar welke systemen draaien er zoal binnen een onderneming? Om te beginnen het onderhoud en beheer van je netwerk (Local Area Network of LAN) en alle apparaten en diensten die daarmee verbonden zijn. Denk hierbij aan routers, switches, firewalls, servers, computers, printers en internet- en telefoonverbindingen. Alles wat met je ICT-infrastructuur te maken heeft. Dit is de fundering die nodig is om erboven bedrijfsapplicaties en internet- en communicatievoorzieningen te laten draaien. Onder systeembeheer vallen onder andere de volgende taken: 

 • Verzorgen van back-ups van gegevens
 • Instellen en up-to-date houden van besturingssystemen
 • Passende hardware en software aanschaffen en dit onderhouden/updaten
 • Het toevoegen en inrichten van gebruikersaccounts en ervoor zorgen dat ze de juiste toegangen hebben
 • Technische vragen beantwoorden en het oplossen van technische problemen
 • Beveiligen van al je ICT en data
 • Voorkomen van ICT-problemen.

Voordelen systeembeheer uitbesteden

Het voordeel van je systeembeheer uitbesteden bij QNP, is dat je je geen zorgen hoeft te maken om de ICT-omgeving van je onderneming. Je wordt volledig ontzorgd. Hierdoor kun je de focus leggen op het verbeteren van je bedrijf en je klanten beter van dienst zijn. Mocht er toch een kink in de (netwerk)kabel komen, dan lossen wij het direct voor je op. Andere voordelen van je systeembeheer uitbesteden zijn:

  • Toegang tot expertise: Systeembeheerders hebben ervaring met het beheren van complexe ICT-systemen en kunnen je waardevol advies geven over hoe je de systemen beter kunt beheren. Ze hebben vaak een brede kennis van verschillende technologieën en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste oplossingen voor jouw bedrijf.

  • Schaalbaarheid: Wanneer je jouw systeembeheer uitbesteedt, kun je eenvoudig opschalen of afschalen op basis van behoeften. Als je bedrijf bijvoorbeeld groeit, kun je extra ondersteuning krijgen zonder dat je extra personeel hoeft aan te nemen.

  • Beter beveiligd: Systeembeheerders die je in dienst neemt via QNP hebben meer ervaring en kennis over cybersecurity en kunnen je helpen de systemen beter te beveiligen tegen potentiële bedreigingen en hacks.

  • 24/7 beschikbaar: Als je jouw systeembeheer uitbesteedt, heb je toegang tot een team van professionals die 24/7 beschikbaar zijn om eventuele problemen op te lossen. Dit betekent dat de systemen altijd beschikbaar zijn voor je bedrijf en klanten.

Of je nu het systeembeheer van een klein- of groot MKB bedrijf wil uitbesteden, bij QNP word je volledig ontzorgd door onze ICT-specialisten.

Verschil tussen netwerkbeheer en systeembeheer

In de praktijk is de systeembeheerder vaak ook tegelijkertijd de netwerkbeheerder. Maar waar zit het verschil? Een netwerkbeheerder faciliteert de communicatie en bestandsuitwisseling tussen al je apparaten, zoals pc's, routers, servers, printers en tablets. Daarentegen zorgt een systeembeheerder ervoor dat al je werkstations, van smartphones tot laptops, in uitstekende staat zijn en up-to-date blijven. Systeembeheer omvat dus de hardware, software, updates en beveiliging van al je apparaten.

Daarnaast heb je ook nog Cloud systeembeheer. Hier ligt vooral de focus op de Cloud infrastructuur. De Cloud systeembeheerder regelt dat je medewerkers tijd-, plaats- en device onafhankelijk kunnen werken. Dit zorgt voor flexibiliteit en je hebt geen eigen software en zware hardware nodig.

Je systeembeheer uitbesteden aan QNP

Ben je op zoek naar een specialist waar je je systeembeheer kunt uitbesteden in de buurt van Breda, Tilburg en Waalwijk? Dan is QNP je ICT-partner. We zijn thuis in elke branche, zo regelen we het systeembeheer voor bijvoorbeeld dierenartsen en transportbedrijven. We denken met je mee om samen tot de beste oplossing te komen. We helpen je organisatie beter te presenteren en mensen efficiënter en veiliger samen te laten werken. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden?

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!