Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke ICT-oplossingen bij jouw branche passen.

Onafhankelijk advies

Wij zijn niet gebonden aan merken en providers. Je krijgt altijd een onafhankelijk advies.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw wereld en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

ICT oplossingen advocatuur

Advocatuur kun je scharen onder kantoorautomatisering. Wat je ziet in de advocatuur, is dat er door corona veel mensen een combinatie hebben gemaakt van thuiswerken en werken op kantoor. Als ICT- partner wil je ervoor zorgen dat de gebruikerservaring zoveel mogelijk hetzelfde blijft en de gebruiker plaats en tijd onafhankelijk kan werken. In de advocatuur spelen verschillende ICT-oplossingen een belangrijke rol bij het verbeteren van efficiëntie, productiviteit en het leveren van hoogwaardige juridische diensten. De beschikbaarheid van systemen en netwerken moet optimaal zijn en de security waterdicht. Hier denkt QNP graag in mee.

rhf 6389 nomi teams scherm montage

Het inrichten van de moderne werkplek

Wij richten de moderne werkplek in voor onze klanten. Dit stelt advocatenkantoren in staat om op afstand te werken en effectief te communiceren met collega’s, cliënten en andere belanghebbende. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het kiezen van het juiste device, het installeren van de juiste software en programma’s. Wij raden Windows 11 aan met Microsoft 365. Alle data wordt dan veilig opgeslagen bij Microsoft, of bij QNP in de Cloud. Deze keuze ligt bij de klant. Op deze manier hebben werknemers altijd dezelfde werkplek als uitgangspunt. Dit zorgt ervoor dat de gebruikerservaring hetzelfde blijft of je nu thuis, onderweg of op kantoor aan het werk bent. Je kunt de software en data benaderen vanuit de Cloud. Hierdoor word je plaats en tijd onafhankelijk en kun je een combinatie maken van extern en op kantoor werken.

Videoconferenties en online samenwerkingsplatforms zoals Microsoft Teams maken het mogelijk om virtuele vergaderingen te houden, documenten te delen en gezamenlijk aan zaken te werken, ongeacht de fysieke locatie. Dit vergroot de flexibiliteit, vermindert reiskosten en bevordert een efficiënte samenwerking. Met de opkomst van flexibele werkmodellen en externe samenwerking is de behoefte aan virtuele vergader- en samenwerkingstools toegenomen. Deze tools stellen advocaten in staat om op afstand te communiceren, documenten te delen, samen te werken aan zaken en virtuele vergaderingen te houden.

Cloud oplossingen

IT-systemen hebben het beheer van juridische documenten en dossiers aanzienlijk verbeterd. Cloud opslag en beheer van documenten stellen advocatenkantoren in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot juridische bronnen, eerdere zaken en relevante juridische uitspraken. Dit vergemakkelijkt het zoeken, delen en samenwerken aan documenten, wat de efficiëntie verhoogt en tijd bespaart. Dit gebeurt allemaal vanuit de Cloud.

Infrastructuur beheer

Het digitaal beheren van dossiers in plaats van fysieke dossiers en papieren documenten wordt steeds gebruikelijker. Het digitaliseren van de dossiers maakt het mogelijk om deze dossiers te gebruiken, kunnen advocatenkantoren nu elektronische dossiers bijhouden. Dit omvat het opslaan van alle relevante informatie over een zaak, waaronder documenten, communicatie, deadlines en aantekeningen. Elektronisch dossierbeheer maakt het gemakkelijker om informatie te organiseren, toegankelijk te maken en te delen binnen het kantoor.

Deze hele ‘snelweg’ aan infrastructuur regelen wij ook voor onze klanten. De infrastructuur inregelen en van A naar B vervoeren. Dit kun je zien als een snelweg aanleggen, met de juiste richtingen, stoplichten en verkeersborden. Dit om het verkeer goed te stroomlijnen en ongelukken te voorkomen. Wij houden je ICT-omgeving in topconditie, zodat je medewerkers veilig en efficiënt kunnen samenwerken en iedereen optimaal kan presteren. De ICT-infrastructuur stemmen we af op je bedrijfsprocessen en we zorgen ervoor dat je systemen mee kunnen bewegen met de dynamiek van je organisatie.

thomas jensen urtxbx5i5se unsplash

Goede internetverbinding

De ICT-omgeving wordt steeds belangrijker en hierbij hoort ook een goede internetverbinding. Het inrichten van een moderne werkplek heeft namelijk zo zijn uitdagingen. De devices worden namelijk steeds meer belast en je hebt een steeds betere internetverbinding nodig. Dit heeft als gevolg dat je krachtigere apparatuur moet aanschaffen en een sterkere internetverbinding. Dit kunnen we goed regelen voor de werknemers die op kantoor werken en thuis. Het is voor het bedrijf namelijk belangrijk dat er thuis ook goed gewerkt kan worden. Zeker als je een thuiswerk beleid hebt binnen je organisatie.

rhf 7053(1)

Beveiliging en privacy

Het moderne werkplekconcept is onderworpen vanuit security. Hoe wil je dat er beleidsmatig wordt omgegaan met informatieveiligheid? Gezien de gevoelige aard van juridische informatie, is beveiliging en privacy een cruciaal aspect van ICT in de advocatuur. Advocatenkantoren moeten ervoor zorgen dat gevoelige gegevens, zoals cliëntinformatie en vertrouwelijke documenten, goed worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang en datalekken. Sterke beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en toegangscontrolesystemen, worden geïmplementeerd om de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevens te waarborgen. We gaan hier over in gesprek met de organisatie, bespreken de wensen en passen daar de technische middelen op toe.

Security training

Informatieveiligheid bestaat uit drie onderdelen: techniek, mensen en proces. De menselijke factor is dus ook erg belangrijk. De meeste security incidenten ontstaan doordat een gebruiker onbewust iets doet, waardoor er een achterdeur opengezet wordt. Via deze achterdeur kunnen virussen, malware of ransomware zo naar binnenkomen. Daarom gaan onze security oplossingen verder dan alleen de techniek. We geven security awareness-trainingen en testen medewerkers op hun alertheid door ze op een onverwacht moment nep-phishingmails te sturen of om een online betaling vragen. Het is hierin wel belangrijk dat de gebruiker geen last ervaart van alle veiligheidsmaatregelen. Taak aan de ICT-specialisten om dit goed in te regelen.

Op locatie bij de klant

Onze specialisten werken regelmatig op locatie bij de klant. Je kunt ons zien als de externe ICT-afdeling van een organisatie. Op het moment dat er een ICT-gerelateerde vraag is, kun je direct contact opnemen met een van onze servicedesk engineers. Iedere klant heeft een groep van twee of drie engineers tot hun beschikking. Ze verrichten preventief onderhoud aan de systemen en software. Aan de hand van een ingevulde vragenlijst, die bij bezoek van de engineers beantwoord wordt, gaan ze aan de slag met de werkzaamheden. Wij hechten veel waarden aan klantbezoeken en persoonlijk contact. Zo bouw je aan de klantrelatie en begrijp je de klantvraag beter.

Samenwerken met QNP

Binnen de advocatuur is het belangrijk dat je snel kunt schakelen, snapt welke processen belangrijk zijn en weet hoe je deze oplost. Communicatie en persoonlijk contact vinden wij hierin belangrijk. Security en informatieveiligheid speelt hierin ook een grote rol. We kiezen een bepaalde structuur en richten deze volledig voor je in met passende oplossingen, volledig ontzorgd. Structuur bestaat uit een stukje inrichting, maar ook de keuze voor een bepaalde oplossing. Hierin gaan we professioneel te werk, zijn we degene die als laatste van tafel gaan en nemen we onze verantwoordelijkheid. Doordat we actief zijn in verschillende branches weten we waar de pijnpunten zitten. QNP is thuis in elke branche.

Wat we voor je kunnen betekenen

ICT beheer uitbesteden.

Het is van levensbelang dat de systemen binnen de organisatie constant beschikbaar zijn en goed werken.

Infrastructuur beheer.

De ICT-infrastructuur omvat alle ICT-voorzieningen - hardware én software - die nodig zijn om de bedrijfsprocessen binnen je organisatie te ondersteunen.

Cybersecurity oplossingen.

Cybersecurity draait om het beschermen van netwerken, systemen en software tegen digitale aanvallen.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!