ICT Security – frauduleuze e-mails

Wees scherp op frauduleuze e-mail. Klopt het e-mail adres van de afzender?

itsecurity[6]

E-mail; controleren is beter dan vertrouwen

Is het wel logisch dat je bank, DigiD, de pakketdienst of het CJIB je een e-mail stuurt? Kloppen de linkjes in de e-mail? En klopt het wel dat ik een mail ontvang van een collega over een onderwerp waar hij of zij nooit iets mee van doen heeft? 1 klik op een verkeerde link kan ervoor zorgen dat jij of het bedrijf slachtoffer wordt van identiteitsfraude, versleuteling van je data of oplichting. De meeste ransomware aanvallen zoals pas in de media zijn geweest bij VDL en Mediamarkt starten bij het klikken op een frauduleuze e-mail.

 

 

Zoek persoonlijk contact; laat je niets wijs maken

Een hacker kan proberen persoonlijk contact met je te leg-gen om informatie of geld te stelen. Dit gebeurt vaak te-lefonisch of per mail waarbij ze zich bijvoorbeeld uitgeven als bank, belastingdienst of andere overheidsinstantie. Ook gebeurt het via WhatsApp waarbij mobiele nummers van voor jou bekende personen misbruikt worden. Houd altijd in gedachten dat overheidsinstanties en banken nooit telefonisch, per mail of WhatsApp om je persoon-lijke of inloggegevens vragen. En ontvang je een verzoek van een bekende via WhatsApp, bijvoorbeeld om geld over te maken, gebruik dan de functie die op alle gsm’s en smartphones aanwezig is; bellen!!

Meer nieuws

kettingblogjanuari

De verantwoordelijkheid voor digitale veiligheid strekt zich uit voorbij de grenzen van de eigen organisatie.

Het is altijd verstandig om te investeren in de volwassenheid van informatiebeveiliging en cybersecurity, vooral gezien de voortdurende toename van bedreigingen. De komst van NIS2 benadrukt nog meer het belang hiervan. Ga tijdig aan de slag!

hybridewerkenqnp

Hybride werken

Door Corona heeft het hybride werken een snelle ontwikkeling gemaakt en lijkt hybride werken het nieuwe normaal te gaan worden.

algemeen1

Microsoft 365 Adoptie

De afgelopen jaren kiezen steeds meer organisaties voor de mogelijkheden van Microsoft 365 en de Moderne Werkplek.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!