Naar een optimale informatiebeveiliging - Begin bij de basis!

Als ondernemer besef je hoe belangrijk cybersecurity en informatiebeveiliging zijn, maar waar en hoe begin je eigenlijk?

nieuwsbriefsecurity

Naar een optimale informatiebeveiliging - Begin bij de basis!

Je hoort en leest vast veel over CEO-fraude, spoofing, ransomware-aanvallen en hacks. Als ondernemer besef je hoe belangrijk cybersecurity en informatiebeveiliging zijn, maar waar en hoe begin je eigenlijk?
Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig, maar ook complex. Begin altijd met een stevige, overzichtelijke basis. Dat is de eerste stap. De complexiteit zit hem in de aanpak.

ThreadStone, net als QNP onderdeel van Techone, staat klaar om je te adviseren.

Beleid:

Informatiebeveiliging omvat zowel technische maatregelen als het gedrag van medewerkers. Maar welke maatregelen zijn geschikt? In een nulmeting richten we ons op beleid en onderzoeken we risico's, dreigingen, actoren en al genomen maatregelen. Op basis van de gewenste situatie stellen we een duidelijk actieplan op. met benodigde maatregelen.

Techniek:

Wat voor hard- en software heeft je organisatie en hoe kwetsbaar zijn ze? We brengen alles in kaart tijdens een nulmeting die zich richt op de technische kant. Indien nodig voeren we zelfs een volledige penetratietest uit met hulp van een ethische hacker. Hieruit volgt waardevolle input om kwetsbaarheden te verhelpen en risico's te verminderen.

Gedrag:

Hoewel beleid en techniek belangrijk zijn, is de mens vaak de zwakste schakel in cybersecurity en informatiebeveiliging. We willen graag het kennisniveau en bewustzijn van medewerkers kennen. Daarvoor voeren we een nulmeting uit op awareness, vaak met een combinatie van een vragenlijst en een phishing-campagne. De resultaten helpen ons om een gedegen awareness-plan op te stellen.

Dit zijn de essentiële eerste stappen die elke organisatie zou moeten zetten om inzicht te krijgen en zo een goed functionerende digitale beveiliging op te bouwen.

We staan klaar om je hierbij te ondersteunen!

Onze experts kunnen je adviseren en oplossingen bieden die in de praktijk hun waarde hebben bewezen.

Neem de eerste laagdrempelige stap, gericht op de techniek: ThreadScan en ThreadScan intern!

Wil je snel inzicht krijgen in zowel je online als interne kwetsbaarheden? Met ThreadScan voer je volledig geautomatiseerde, periodieke scans uit en kun je gerichte maatregelen nemen om de kwetsbaarheden van je online systemen aan te pakken.

Als je ook meer inzicht wilt krijgen in de kwetsbaarheden binnen je interne systemen, dan is ThreadScan intern de perfecte oplossing. Deze twee diensten bieden inzicht in alle bekende kwetsbaarheden en zijn daarom essentieel voor iedere organisatie die haar cybersecurity wil versterken. Ze bieden extra beveiliging bovenop je huidige security.

Meer nieuws

rhf 6389 nomi teams scherm montage

Hybride samenwerken

Vergaderruimtes voor online (hybride) samenwerken

security nieuwsbrief

Cybersecurity uitbesteden

Weet jij zeker dat jouw bedrijf veilig is als het gaat om cybercrime?

sharepointconsultancy[3]

SharePoint Consultancy

Microsoft SharePoint biedt een platform waarop informatie gedeeld kan worden.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!