Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke ICT-oplossingen bij jouw branche passen.

Onafhankelijk advies

Wij zijn niet gebonden aan merken en providers. Je krijgt altijd een onafhankelijk advies.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw wereld en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

Rol van ICT in de transport- en logistieke sector

Informatietechnologie (IT) speelt een essentiële rol in de transport- en logistieke sector. Het helpt bedrijven om hun operationele efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen, de veiligheid te verhogen en klanttevredenheid te verbeteren. In de transport- en logistieke sector zijn verschillende partijen betrokken, zoals transporteurs, expediteurs, magazijnen en klanten. ICT speelt een belangrijke rol bij het integreren van systemen en het uitwisselen van gegevens tussen deze partijen. Dit zorgt voor een soepele informatiestroom, verhoogde efficiëntie en betere samenwerking. De communicatie tussen chauffeurs en de planningsafdeling moet vlekkeloos verlopen. Heel veel gaat per telefoon en e-mail en vaak gaat het om honderden berichten per dag. Hieronder lees je nog enkele andere belangrijk aspecten van ICT in transport en logistiek.

referentie zorggroep qnp(2)

ICT-infrastructuur volledig ingeregeld

Bij het inregelen van je ICT-infrastructuur is ook van cruciaal belang in de transport- en logistieke branche. De ICT- systemen worden gebruikt om het transport van goederen te plannen, te beheren en te optimaliseren. Dit omvat routeplanning, voertuig toewijzing, track en trace systemen, en real-time communicatie met chauffeurs. Daarnaast wordt het voorraadbeheer van de magazijnen en distributiecentra beheert en ingeregeld. Het stelt bedrijven in staat om voorraadniveaus te bewaken, orders te beheren, inventarisatie bij te houden en inzicht te krijgen in de vraagpatronen, waardoor ze hun voorraadniveaus kunnen optimaliseren en kosten kunnen verlagen.

Als je ICT-omgeving goed is ingericht, sluiten de verschillende systemen, zoals je Transport management systemen (TMS), Warehouse management systemen (WMS) en Forwarding management systemen (FMS), naadloos op elkaar aan. Je kunt makkelijker werken, efficiëntere rittenplanningen maken en beter inzicht krijgen in de voorraden. Met goede ICT draait alles soepeler. Zo kun je zo efficiënt mogelijk werken, precies wat je nodig hebt om betere marges te realiseren en groei te faciliteren.

QNP kijkt samen met jou naar de infrastructuur die bij jouw bedrijf past. Dat kan zowel in de Cloud, met lokale servers of beide. In combinatie met proactief beheer, kunnen we downtime voorkomen. En een hoog beveiligingsniveau halen: wij beschermen jouw bedrijf tegen virussen en digitale criminaliteit.

Data-analyse & optimalisatie van transportroutes

ICT stelt transport- en logistieke bedrijven in staat om data te verzamelen en deze ook te analyseren. Deze data geeft meer inzicht in klantgedrag, vraagvoorspellingen en optimalisatiemogelijkheden. Met behulp van de data en inzichten kunnen bedrijven dan optimalisatie slagen doorvoeren, zoals transportroutes optimaliseren op basis van verschillende factoren, zoals afstand, verkeersomstandigheden, brandstofefficiëntie en leveringsprioriteit. Aan de hand van data worden kosten- en tijds efficiënte routes bepaald, waardoor de operationele kosten worden verlaagd en de leveringsprestaties worden verbeterd. 

Kortom, ICT helpt bij het stroomlijnen van processen, het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van de veiligheid en het leveren van betere diensten aan klanten. De technologische ontwikkelingen blijven continu in beweging en wij als ICT-specialisten bewegen mee.

network switch with cables

Stabiele internetverbinding in Warehouses

Een slechte wifiverbinding in je warehouse is een no-go. Dit zorgt er namelijk voor dat scanners niet goed werken, informatie niet beschikbaar is en dit maakt het lastig om je werkzaamheden uit te voeren. Het goed inrichten van een betrouwbare internetverbinding is in een warehouse anders dan een kantoorpand. 

QNP heeft ruime ervaring met het aan aanleggen van een goede wifiverbinding in grote warehouses. We weten welke factoren een rol spelen en we vinden altijd de juiste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Cybersecurity

ICT speelt ook een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid en beveiliging in de transport- en logistieke sector. Dit omvat het gebruik van bewakingssystemen, toegangscontrole, beveiligde gegevensoverdracht, cybersecuritymaatregelen en het volgen van voertuigen en ladingen om diefstal en andere risico's te minimaliseren.

rhf 6972

Onderhoud & 24/7 support

De belangrijkste eis aan de ICT-diensten is voor transportbedrijven: de continuïteit. Het laatste waar je op zit te wachten is dat de systemen uitvallen. QNP biedt support en monitoring op elk moment van de dag, zeven dagen per week. In de transport- en logistieke sector, waar de continuïteit van transport van cruciaal belang is, is dit erg waardevol. Anders kost het je een hoop geld en energie. Wij zorgen ervoor dat het technische aspect van het transportproces soepel verloopt, waardoor transport professionals zich kunnen richten hun cor werkzaamheden.

We begrijpen dat een logistiek bedrijf continu moet doordraaien, ook buiten kantooruren. Bij een storing staat er altijd een service engineer paraat om eventueel naar locatie te rijden om het probleem op te lossen. Deze engineer is op de hoogte van wat er speelt binnen je bedrijf. Transport en logistiek gaat dag en nacht door, we leveren dan ook 24/7 support mocht dit nodig zijn. Daarnaast doen we het onderhoud van de ICT-systemen, dit helpt onverwachte storingen en stilstand voorkomen. Zo zijn we altijd een stapje voor.

Samenwerken met QNP

QNP zorgt voor naadloze communicatie en optimale efficiëntie in de transport- en logistieksector met geïntegreerde ICT-oplossingen. We bieden stabiele internetverbindingen, data-analyse voor transportoptimalisatie en beveiligingsmaatregelen. Met onderhoud, 24/7 support en proactief beheer zorgen we voor continu bedrijfsvoering en groei. Ontdek hoe onze expertise jouw logistieke processen naar een hoger niveau tilt. QNP ICT-specialist in elke branche.

Wat we voor je kunnen betekenen

Zorgeloos Security.

Cybersecurity draait om het beschermen van netwerken, systemen en software tegen digitale aanvallen.

Zorgeloos ICT.

We leven in een wereld die altijd online is en 24/7 doorgaat. Werken vindt lang niet meer altijd op kantoor plaats. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Is jouw systeem hier al klaar voor?

Cloud oplossingen.

Werken in de cloud biedt veel voordelen. Je medewerkers kunnen tijd-, plaats- en device-onafhankelijk, je kunt flexibel op- en afschalen en je betaalt naar gebruik.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!