Professioneel & specialistisch

Door onze ervaring weten we precies welke ICT-oplossingen bij jouw branche passen.

Onafhankelijk advies

Wij zijn niet gebonden aan merken en providers. Je krijgt altijd een onafhankelijk advies.

Persoonlijke aanpak

We verdiepen ons in jouw wereld en stemmen onze oplossingen hier naadloos op af.

Belangrijke aspecten ICT-infrastructuur

De bekabeling moet in orde zijn, netwerken optimaal beschikbaar en apparatuur, zoals scanners en labelprinters, moet gewoon werken. De zwakste schakel is bepalend voor het doordraaien van de productie. Een productiebedrijf bestaat uit een kantooromgeving en productieomgeving. De ICT-infrastructuur in een productiebedrijf omvat de hardware, software, netwerken en gegevensopslag faciliteiten die nodig zijn om de ICT-systemen en -toepassingen te ondersteunen. Enkele belangrijke aspecten van de ICT-infrastructuur in een productieomgeving zijn:

 • Servers en datacenters
  Productiebedrijven hebben meestal servers en datacenters nodig om hun ICT-systemen en -applicaties te hosten. Deze servers kunnen fysiek aanwezig zijn in het bedrijf zelf of kunnen worden gehost in externe datacenters. Het is belangrijk om servers te hebben die betrouwbaar, veilig en schaalbaar zijn om de verschillende bedrijfsprocessen te ondersteunen.

 • Netwerkinfrastructuur
  Een betrouwbaar en snel netwerk is essentieel in een productieomgeving. Dit omvat bekabelde en draadloze netwerken die verschillende afdelingen, productielijnen en apparaten met elkaar verbinden. Het netwerk moet voldoende bandbreedte en stabiliteit bieden om een soepele gegevensuitwisseling en communicatie te garanderen.

 • Integratie van systemen 
  Productiebedrijven gebruiken vaak verschillende systemen en applicaties, zoals ERP, MES en PLM. Het is belangrijk om een goed geïntegreerde ICT-infrastructuur te hebben die deze systemen met elkaar verbindt en zorgt voor vlekkeloze gegevensuitwisseling. Dit helpt bij het verminderen van dubbele gegevensinvoer, verbetert de efficiëntie en zorgt voor consistentie in de bedrijfsprocessen.

 • Opslag en back-up
  Productiebedrijven genereren grote hoeveelheden gegevens, zoals productiegegevens, ontwerpbestanden, voorraadinformatie en klantgegevens. Het is belangrijk om voldoende opslagcapaciteit te hebben om al deze gegevens veilig op te slaan. Er moeten regelmatige back-ups uitgevoerd worden om gegevensverlies te voorkomen. Daarnaast moet er een herstelplan opgesteld worden om snel te kunnen reageren op eventuele storingen of dataverlies.

 • Beveiliging
  Gegevensbeveiliging is van het grootste belang in een productieomgeving, omdat bedrijfsgeheimen, intellectueel eigendom en klantinformatie op het spel kunnen staan. Dit omvat het implementeren van firewalls, antivirussoftware, toegangscontrolesystemen en versleutelingstechnologieën om ongeautoriseerde toegang en gegevensinbreuken te voorkomen. Het monitoren van de beveiligingsinfrastructuur en het regelmatig updaten van beveiligingspatches zijn hierin van belang.

 • Ondersteuning en onderhoud
  Een goed beheer van de ICT-infrastructuur vereist regelmatig onderhoud, updates en technische ondersteuning. Dit omvat het monitoren van systeemprestaties, het oplossen van problemen, het uitvoeren van software-updates en het trainen van medewerkers om effectief gebruik te maken van de beschikbare technologieën.
zorggroep referentie qnp

Inrichting van ICT-infrastructuur

Kantoorautomatisering gaat over de inrichting van je werkplek en vanuit de Cloud kunnen werken. Je productieomgeving wil je liever niet in de Cloud hebben staan, over het algemeen wil je de productiesystemen op locatie bij de productie hebben staan, deze productieomgeving moet namelijk continu blijven draaien. Als je de gegevens van de productiesystemen in de Cloud hebt staan en de internetverbinding wordt verbroken, dan komt het gehele productieproces stil te liggen en dit is natuurlijk funest voor een productiebedrijf. Daarnaast is het altijd een uitdaging om de ingebouwde ICT-systemen van een productiemachine veilig en up-to-date te houden. Deze productiemachines met ingebouwd ICT-systemen staan er vaak voor zo’n 20 of 30 jaar. De ICT-systemen verouderen naarmate de tijd vordert.

Verouderde productiesystemen

Het is vaak de uitdaging om verouderde productiesystemen te laten functioneren op een veilige manier, zodat het kantoornetwerk niet geraakt wordt. Verouderde systemen kunnen vaak niet meer geüpdatet worden en zijn hierdoor niet meer beveiligd. Gehele productiesystemen kunnen hierdoor stilgelegd worden. Het is daarom belangrijk dat je het kantoornetwerk scheidt van de productiesystemen. Er moet echter wel een veilige verbinding blijven, zodat de productiesystemen goed aangestuurd kunnen worden. Dit vereist een goede infrastructuur en hier helpt QNP graag bij.

network switch with cables

Veilige internetverbinding

Door netwerkswitches te gebruiken kun je verschillende delen van het netwerk van elkaar isoleren. Deze isolatie voorkomt dat gegevenspakketten worden doorgestuurd naar apparaten die ze niet horen te ontvangen. Dit zorgt voor een extra beveiligd netwerk. Ook moeten we rekening houden met de ruimtes waar de netwerkapparatuur en switches komen te hangen. In een vriezer, vriest verschillende apparatuur, namelijk kapot. Dit geldt ook voor hele warme ruimtes. Je moet dan gaan kijken naar specifieke apparatuur. We moeten hierin dus rekening houden met verschillende componenten.

rhf 6685

Cloud oplossingen

Het is belangrijk dat je als werknemers kunt inloggen in de Cloud. Je kunt namelijk beschikbare software en data benaderen vanuit de Cloud. Binnen een productiebedrijf heb je te maken met verschillende afdelingen en verschillende rollen. Elke medewerker heeft daarom ook een ander gebruikersaccount. Zo kun je de toegang instellen per gebruiker. Dit regelen we helemaal voor je in en we zorgen voor een positieve gebruikerservaring.

Security training

Informatieveiligheid omvat drie essentiële componenten: technologie, mensen en processen. De menselijke factor speelt hierbij een cruciale rol. Veel beveiligingsincidenten vinden plaats als gevolg van onbewuste handelingen van gebruikers, waardoor een achterdeur wordt geopend. Via deze achterdeur kunnen virussen, malware of ransomware ongehinderd binnenkomen. Daarom gaan onze cybersecurity oplossingen verder dan alleen technologie. We bieden security awareness-trainingen aan en testen de alertheid van medewerkers door ze onverwacht nep-phishingmails te sturen of hen om een online betaling te vragen. Het is echter van groot belang dat gebruikers geen hinder ondervinden van de veiligheidsmaatregelen. Het is de verantwoordelijkheid van onze ICT-specialisten om dit goed te implementeren.

rhf 6972

Service & support

Een storing in een productieomgeving is bij ons direct een prio een melding. Het productieproces kan namelijk niet zomaar stil komen te liggen. Op het moment dat een labelprinter geen verbinding meer kan maken met het netwerken, slaat het gehele systeem op hol. Daarom bieden we snelle service en is een van onze service engineers snel op locatie mocht dit nodig zijn.

Samenwerking met QNP

Binnen productiebedrijven is het belangrijk dat je snel kunt schakelen, snapt welke processen belangrijk zijn en weet hoe je deze goed vorm geeft. Een beveiligd netwerk en een goede ICT-infrastructuur spelen hierin een belangrijke rol. We kiezen een bepaalde structuur en richten deze volledig voor je in met passende oplossingen, volledig ontzorgd. Structuur bestaat uit een stukje inrichting, maar ook de keuze voor een bepaalde oplossing. Hierin gaan we professioneel te werk, zijn we degene die als laatste van tafel gaan en nemen we onze verantwoordelijkheid. Doordat we actief zijn in verschillende branches weten we waar de pijnpunten zitten.

Wat we voor je kunnen betekenen

Cloud oplossingen.

Werken in de cloud biedt veel voordelen. Je medewerkers kunnen tijd-, plaats- en device-onafhankelijk, je kunt flexibel op- en afschalen en je betaalt naar gebruik.

ICT-oplossingen.

We leven in een wereld die altijd online is en 24/7 doorgaat. Werken vindt lang niet meer altijd op kantoor plaats. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Is jouw systeem hier al klaar voor?

Cybersecurity oplossingen.

Cybersecurity draait om het beschermen van netwerken, systemen en software tegen digitale aanvallen.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!