De verantwoordelijkheid voor digitale veiligheid strekt zich uit voorbij de grenzen van de eigen organisatie.

Het is altijd verstandig om te investeren in de volwassenheid van informatiebeveiliging en cybersecurity, vooral gezien de voortdurende toename van bedreigingen. De komst van NIS2 benadrukt nog meer het belang hiervan. Ga tijdig aan de slag!

kettingblogjanuari

Ook NIS2 komt eraan.

Zelfs als de digitale weerbaarheid van jouw organisatie op orde is, is het belangrijk te erkennen dat de ontwikkelingen op het gebied van ketenverantwoordelijkheid snel gaan, met de aankomende implementatie van NIS2. Deze Europese wetgeving voor informatiebeveiliging en cybersecurity is breder van toepassing dan de voorgaande Wet Beveiliging netwerk- en informatiesystemen (NIS1). Zowel digitale aanbieders als onderzoeksorganisaties zullen er onder vallen, wat betekent dat zij passende beveiligingsmaatregelen moeten treffen.

De internetconsultatie van de concept-wetteksten staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024, waardoor er al enig inzicht is in de aanstaande veranderingen. De definitieve regelgeving wordt later verwacht, met een beoogde ingangsdatum van uiterlijk half oktober 2024.

Net zoals de Rijksoverheid adviseren wij om nu al te beginnen met de voorbereidingen. Continu investeren in digitale weerbaarheid is essentieel, aangezien het voorkomen van incidenten altijd beter is dan genezen. Dit minimaliseert het risico op schade en draagt bij aan de bedrijfscontinuïteit.

Voor organisaties die onder de NIS2-regelgeving zullen vallen, is het extra belangrijk om tijdig maatregelen te treffen.

Controleer op https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/NIS-2-NL/ of jouw organisatie hier ook onder valt. 

Wens je meer informatie? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers.

 

Meer nieuws

sharepointconsultancy[3]

SharePoint Consultancy

Microsoft SharePoint biedt een platform waarop informatie gedeeld kan worden.

cyberawareness

Cyber Security Awareness

Bewustwording, en blijven beseffen! Wat is de zwakste schakel binnen cyber security van jouw organisatie?

 rb hybridevergaderen

Hybride vergaderen

De manier waarop we werken als gevolg van de corona pandemie is enorm veranderd.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!