Op alles voorbereid

De consequenties van een hack-aanval zijn vaak desastreus. Wij maken inzichtelijk hoe kwetsbaar je bent.

Grondige aanpak

De ICT Security Scan bevat drie onderdelen: interviews, intern onderzoek en een externe PEN-test.

Onafhankelijk advies

Ook als je geen klant bent, is een ICT Security Scan waardevol om écht onafhankelijk advies te krijgen.

Beveiliging van je gegevens

Cybercriminelen worden steeds geraffineerder en beschikken over steeds geavanceerdere middelen. Hackers vinden steeds weer nieuwe en slimmere manieren om organisaties te duperen. Het is belangrijk om te weten welke online risico’s je allemaal loopt en wat je ertegen kunt doen. We vertellen je graag hoe je de beveiliging van je gegevens aanpakt.

ed hardie rmiszlv8qv4 unsplash[1]

Cybersecurity aanpakken

Voor de beveiliging van bedrijfsgegevens en -processen zijn moderne, fysieke beveiligingssystemen beschikbaar. Deze systemen bieden een oplossing, maar brengen ook nieuwe risico’s met zich mee. Phishing, hacken, ransomware, DDos-aanvallen, datalekken, identiteitsfraude, informatiediefstal –digitale incidenten die aan de orde van de dag zijn. Het is cruciaal om je hiertegen te wapenen en je denkwijze aan te passen. De authenticatie van en toegang tot bronnen moet hierbij centraal staan, het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je direct toegang verleent tot de gehele online omgeving. Dit is waar Zero Trust je bij helpt. Wanneer je MFA (Multi-Factor-Authentication) samen met Zero Trust implementeert, zet je een cruciale stap in het voorkomen van datalekken.

Wat is Zero-Trust?

Bij Zero Trust staan identificatie, toegangsbeleid en verificatie centraal. Het concept van Zero Trust is ‘nooit vertrouwen, altijd verifiëren’. Je gaat ervan uit dat alle apparaten en gebruikers een potentiële bedreiging vormen en niet worden vertrouwd, totdat ze geverifieerd zijn. Eenmaal geauthenticeerde gebruikers krijgen enkel toegang tot de bestanden of omgevingen, die ze nodig hebben om hun werk efficiënt uit te voeren. Als een apparaat of gebruikersaccount wordt misbruikt, beperk je op deze manier de schade. Een kwaadwillend persoon heeft zo namelijk geen of slechts beperkt toegang. Het gebruik van Zero Trust groeit enorm. Vaak is het de grootste uitdaging om Zero Trust te implementeren met zo min mogelijk negatieve gevolgen voor de gebruikerservaring en productiviteit. QNP denkt hierin met je mee én vooruit.

Waarom is Zero Trust-security nodig?

Organisaties kiezen voor Zero Trust-implementaties om meer controle te krijgen over hun netwerken. Een Zero Trust-beveiliging geeft alleen honderd procent geauthenticeerde gebruikers, applicaties en devices toegang tot de ICT-omgeving. Dit klinkt misschien extreem, maar gezien de vele aanvallen, o.a. via phishing, die via vertrouwde verbindingen binnenkomen, is het zeker nodig. Cybercriminelen worden steeds slimmer en nepberichten zijn steeds moeilijker te onderscheiden van echte. Het is daarom belangrijk om waakzaam te blijven als het gaat om phishing-berichten. Bij deze vorm van internetfraude verleiden criminelen mensen tot het verstrekken van gevoelige informatie, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en financiële gegevens. Bijvoorbeeld via een e-mail die van een bekende afzender lijkt te komen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je zicht hebt op zowel de techniekkant als de manier waarop mensen omgaan met data.

Voordelen van Zero Trust-security

Het implementeren van Zero Trust levert een aantal belangrijke voordelen op voor elke organisatie:

  • Bescherming van gevoelige gegevens
  • Lager inbreukrisico en detectietijd
  • Maximaal gebruik van authenticatie
  • Verhoogd inzicht in alle gebruikersactiviteiten
  • Bescherming tegen zowel interne als externe bedreigingen
  • Verbeterde algehele beveiliging, zowel op locatie als in de cloud

Hoe implementeer je Zero Trust?

Het succesvol implementeren van Zero Trust gaat verder dan het uitrollen van een reeks geïntegreerde tools en technologieën. QNP heeft een team van ICT-professionals die je organisatie helpt met de implementatie van Zero Trust. Een honderd procent waterdichte oplossing is er helaas nog niet. Toch kun je als organisatie heel veel doen om cybersecurity-problemen te voorkomen. Neem dus je verantwoordelijkheid, investeer in degelijke ICT-oplossingen en richt bedrijfsprocessen opnieuw in als dat nodig is. Investeer ook in de security awareness onder je medewerkers. Zo zijn zij ook op de hoogte van de diverse verschijningsvormen van online dreiging. Daarmee help je de veiligheid van je organisatie te waarborgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

marcosnip20222[website]
Hulp nodig of samen werken aan een zorgeloze oplossing?

Marco helpt je graag verder!