076-597 50 00 - servicedesk: 076-206 11 11 info@qnp.nl

Project Engineer, een veelzijdige functie

Een soort levensstijl, dat is wat ooit iemand tegen me zei over een baan in de ICT. Persoonlijk een bijdrage leveren aan een optimale werkomgeving van mensen, zorgen dat alles blijft werken en je inzetten voor iets dat onoplosbaar lijkt. Dat is ook hoe ik dagelijks mijn werk ervaar bij QNP.

Soms loop je als engineer tegen technische uitdagingen waar de oplossing niet direct voor de hand ligt. Zoiets laat me dan niet los en vaak benut ik dan de avonduren (als mijn kinderen eenmaal op bed liggen) nog even om op onderzoek uit te gaan. Voor elk probleem hoe klein of groot, is namelijk altijd een oplossing. Maar gelukkig maak ik deel uit van een team en sta ik er nooit alleen voor. Het voelt prettig om een soort vangnet te hebben, om terug te kunnen vallen op collega’s.

Bij QNP worden daarnaast regelmatig teamsessies gepland waarin onderling kennis wordt gedeeld en onderwerpen op het gebied van ICT worden besproken. Dat kunnen actuele issues zijn die op dat moment spelen, maar zeker ook onderwerpen die je als engineer zelf aandraagt. Bijvoorbeeld een probleem waar je in je dagelijkse werk tegenaan loopt of de ins & outs van nieuwe software en apparatuur.
Die sessies vinden meestal plaats met collega engineers, en soms ook met de medewerkers van de Servicedesk. Er worden dan ervaringen uitgewisseld. Wat gaat goed en wat kan nog beter. Op die manier blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt.

Niet zelden ontstaan er stevige discussies over welke technieken of werkwijzen toe te passen. Maar aan het eind van zo’n avond is er altijd consensus. Het geeft ook vaak andere inzichten door ervaringen of kennis te delen met elkaar. Met een positief gevoel en weer een stukje wijzer rij ik dan weer naar huis. Wat een verrijking om deel uit te mogen maken van het QNP team!

 

Michel van Geel
Project Engineer

Recent nieuws