076-597 50 00 - servicedesk: 076-206 11 11 info@qnp.nl

Na 20 jaar staat de klant nog altijd centraal

Op het gebied van ICT worden steeds meer zaken aan elkaar gekoppeld. Daarnaast nemen gebruikers steeds vaker hun eigen devices mee naar het werk. Tot slot wordt de afhankelijkheid van ICT steeds groter. Dat zijn de belangrijkste ontwikkelingen, die ik op dit moment zie. Een wereld van verschil ten opzichte van 20 jaar geleden, toen ik bij QNP begon. Toen werkte je op één computersysteem met enkele pc’s op één locatie. Tegenwoordig ben je een totaaloplosser die computers, tablets, smartphones en andere apparaten verbindt, zodat er altijd en overal gewerkt kan worden. Maar wat er niet is veranderd bij QNP in al die jaren; de klant staat nog altijd centraal.

Als teamleider van onze Technische Dienst (18 medewerkers) zorg ik ervoor dat de servicedesk en bijbehorende remote diensten zoals systeemmonitoring, proactief systeembeheer, en ons clouddiensten portfolio vanuit ons eigen datacenter optimaal functioneren. Hiervoor verdiep ik me continu in de marktontwikkelingen; nieuwe technologie, maar bijvoorbeeld ook beveiliging van data en systemen. Het opdoen van nieuwe kennis is altijd gericht op de toepassing ervan bij onze klanten.

Ik verwacht dat in de nabije toekomst nog veel meer systemen aan elkaar verbonden zullen worden. De complexiteit en afhankelijkheid ervan neemt daarmee verder toe. Zaken als beveiliging en privacy verdienen veel aandacht; vaak is dit niet het eerste waaraan gedacht wordt. Het idee dat altijd alles overal beschikbaar dient te zijn, wordt steeds meer een vanzelfsprekendheid. Ook op het vlak van ondersteuning verwachten klanten steeds vaker dat er ad-hoc een antwoord of oplossing beschikbaar is. Daar gaan wij als Technische Dienst nóg meer op inspelen.

Een van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren in het ICT-landschap is misschien wel de opkomst van cloud-oplossingen. Veel zaken zijn hierdoor niet meer fysiek tastbaar. Werkzaamheden zijn niet meer plaatsgebonden en ook in de ondersteuning van gebruikers en monitoring is veel flexibiliteit ontstaan. Onze rol verandert dan ook van uitvoerend naar meer coördinerend tussen gebruikers en leveranciers of fabrikanten.

Na 20 jaar ga ik nog elke dag met plezier naar mijn werk bij QNP. Eerlijk gezegd heb ik geen moment gedacht aan een functie elders. De gezellige lustrumuitstapjes, het teamgevoel, de groei en de klantgerichtheid van QNP hebben altijd voor meer dan voldoende uitdagingen gezorgd. Op naar de volgende 20 jaar!

Peter van de Wouw
Hoofd TD en lid managementteam

Recent nieuws