076-597 50 00 - servicedesk: 076-206 11 11 info@qnp.nl

“Ja maar, ik heb toch een backup”

In mijn baan als technisch coördinator bij QNP heb ik een adviserende, sturende en coördinerende rol. Daarbij geniet ik aan twee kanten van mijn betrokkenheid; enerzijds heb ik intensief contact met de engineers (de techneuten) en anderzijds met sales (de commerciëlen) bij QNP. In mijn functie word ik vaak als schakel gevraagd om tijdens het verkoopproces technisch gezien een goed advies neer te leggen. Bij projecten ben ik juist de communicatieschakel tussen engineers, planning en sales, zodat we met zijn allen de projecten optimaal kunnen invullen.

Bij klanten ga ik vaak mee als technisch woordvoerder om in te kunnen zoomen op techniek en wensen van klanten te vertalen naar oplossingen. En voor de engineers van QNP treed ik met regelmaat op als vraagbaak en aanspreekpunt om verbeteringen aan te brengen in de organisatie. Zo kijken we op dit moment steeds vaker met klanten naar mogelijkheden om de efficiency van hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Daar hoort natuurlijk een goed werkend IT-netwerk bij. En niet te vergeten; een hele goede back-up en recovery oplossing.

Bij heel wat bedrijven waar ik kom, wordt nog altijd gewerkt met een selectieve data en e-mail back-up. Al jaren worden op dezelfde manier de backups gemaakt en daarmee is alles goed geregeld, zo is de gedachte. Maar dat blijkt in de praktijk niet altijd zo te werken. Het maken van een backup is één ding. Maar controleren of het een goede backup is, is zeker zo belangrijk! Daarnaast worden doorgaans alleen van bestanden (data) backups gemaakt. Van de applicatiesoftware of complete server wordt meestal geen backup gemaakt omdat dit te lang duurt en technisch lastig is.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel betere manieren, die zorgen voor bedrijfszekerheid en continuïteit bij calamiteiten. Backups van zowel data als applicaties kunnen online worden gemaakt en veilig opgeslagen in ons eigen, zeer goed beveiligde datacenter. Deze backups worden automatisch gecontroleerd, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. In combinatie met een goed disaster recovery plan kunnen wij bij eventuele calamiteiten uw netwerk, applicaties en bestanden snel weer operationeel hebben. Een veilig idee toch?

Arno Rommens
Technisch Coördinator

Recent nieuws