Laatste nieuw van QNP ICT Breda

Het Huisartsenteam maakt met alle aangesloten praktijken de keuze voor één centrale ICT-oplossing!

Huisartsenteam kiest voor QNP ICT
10-10-2020

Na een intensieve selectieprocedure kiest de zorggroep voor een ‘Private Cloud Computing’ ICT oplossing van QNP ICT & Telecom professionals.
Dit wil zeggen dat alle aangesloten huisartsenpraktijken in één centrale ICT omgeving gaan werken. Bestanden en applicaties zijn dus vanaf iedere praktijk en externe locatie beschikbaar.
Daarnaast gaan alle praktijken gebruikmaken van dezelfde hard- en software. Deze ontwikkelingen vragen om een stabiele en goed werkende internetverbinding. Om die reden krijgen de praktijken twee verbindingen van twee verschillende leveranciers.

Op deze manier ontstaat er één veilige en betrouwbare werkomgeving voor alle praktijken, waardoor de huisartsen en overige medewerkers locatie onafhankelijk kunnen werken. Het doel is om de aangesloten praktijken op ICT gebied te ‘ontzorgen’ en de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren. Door één centrale omgeving kunnen innovaties op het gebied van eHealth makkelijker worden uitgerold en kunnen praktijken elkaar bij toenemende krapte op de arbeidsmarkt gemakkelijker te hulp schieten!

Een mooie ontwikkeling. Wij zijn blij met deze keuze en vertrouwen op een fijne samenwerking!

Theo van Rijen
Directeur

Meest Recent