076-597 50 00 - servicedesk: 076-206 11 11 info@qnp.nl

Gebruiksvriendelijke toegang tot applicaties en bestanden via een portaal

Als Sales manager bij QNP merk ik in de dagelijkse praktijk dat klanten steeds meer behoefte hebben aan tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Logisch ook: zakendoen anno nu vereist dat je overal en altijd bij je bestanden en applicaties kunt. Als innovatieve IT-leverancier zijn wij hier natuurlijk al heel lang mee bezig en hebben we diverse goede oplossingen beschikbaar. Sinds kort kunnen we daar een zeer succesvolle oplossing aan toevoegen: het QNP portaal.

Met het QNP portaal hebben gebruikers één plek waarop al hun applicaties, data en bestanden beschikbaar zijn. Onafhankelijk van de tijd of plaats waar ze zich bevinden. Of dat nu onsite bij de klant op een server is, in de public cloud of in een private cloud. Het QNP portaal zorgt voor een naadloze integratie van onsite en cloud applicaties en data en integreert ook naadloos met Office365.

Eén overzichtelijk startpunt dus voor alle toepassingen en data. Het startpunt is op basis van rechten en profielen per gebruiker of gebruikersgroep te personaliseren. Dat geeft beheerders de mogelijkheid om niet meer applicaties en data beschikbaar te stellen dan strikt noodzakelijk is voor het goed uitoefenen van een bepaalde functie.

Het portaal is volledig browserbased en werkt dus op elk device. Dit is een belangrijk voordeel en een sterke, onderscheidende eigenschap in het licht van device onafhankelijk werken. Denk aan trends als Bring Your Own Device (BYOD), Choose Your Own Device (CYOD) en Company Owned Device (COD). Wat ik persoonlijk ook erg sterk vind – naast de gebruiksvriendelijkheid – is dat het portaal volledig is ingericht met de bekende Windows-tegels. Daarmee is het uitermate geschikt voor touchscreen devices, zoals tablets, smartphone en touchscreens.

In de praktijk kunnen we bestaande integratieproblemen met het QNP portaal op efficiënte wijze oplossen. Het platform is ideaal voor het ontsluiten van hybride IT-infraomgevingen; combinaties van onsite en cloud toepassingen. Het QNP portaal is dan ook zeer geschikt voor organisaties met veel buitendienstgebruikers en zorginstellingen met veel murale gebruikers. Feitelijk is het QNP portaal geschikt voor alle organisaties, die een user en browserbased werkplek omgeving willen creëren. En niet te vergeten: die platformonafhankelijk willen werken en op zoek zijn naar een betaalbare oplossing.

Behoort u tot deze doelgroep? Neem dan vooral contact met ons op. Wij adviseren u graag en richten het portaal volledig in naar wens van de klant. Ook zorgen we ervoor dat alle via het portaal gepubliceerde applicaties en data werken en blijven werken. Een verademing voor de gebruikers binnen uw organisatie!

Maarten Legius
Teamleider Verkoop

Recent nieuws