In 4 stappen naar beveiligde toegang

We adviseren om 4 stappen in te stellen om gebruikers op een veilige manier toegang te verlenen tot de digitale omgeving, én hierbij de gebruiksvriendelijkheid juist te verhogen.

Stap 1: MFA

Stel MFA in voor mensen die werken op afstand. Voeg hieraan conditional access (toegang op basis van voorwaarden) toe om het gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je bijvoorbeeld Windows Hello biometrie inzet heb je een mooie extra digitale beveiligingslaag. De gebruiker kan simpel met een vingerafdruk inloggen.

Stap 2: Audit

ICT-security is geen eenmalig project, maar dient telkens te worden verbeterd. Daarvoor bieden wij de QNP Security scan en de QNP pentest:

  • De QNP security scan welke organisatorische en procesmatige security maatregelen zijn ingeregeld en waar verbetering gewenst of vereist is;
  • De QNP pentest geeft inzicht in de veiligheid van je IT omgeving vanuit een technische invalshoek. Tijdens onze QNP pentest probeert een ethische hacker je IT omgeving op verschillende manieren binnen te dringen. 

De aanbevelingen die voortkomen uit de QNP security scan en QNP pentest worden gebruikt om de beveiliging van je IT omgeving te optimaliseren en toekomstbestendig te maken.

Stap 3: Device Management

Persoonlijke apparaten worden waarschijnlijk ook binnen jouw organisatie steeds meer in de zakelijke sfeer gebruikt. Dat betekent dat die devices ook toegang hebben tot bedrijfsgegevens. Gebruik daarvoor conditional access en Microsoft Intune. Met behulp van policies wordt bepaald welke applicaties op persoonlijke apparaten goedkeuring hebben om bij de door jouw aangegeven data te kunnen.

Stap 4: Single Sign On

De gemiddelde medewerker gebruikt veel verschillende applicaties (bijv. voor de telefonie, social media, videovergaderen etc.). Met behulp van Single Sign On kun je vlot veilig toegang geven tot alle cloud-applicaties waar de medewerker gebruik van maakt. Leuk al die security, maar hou het vriendelijk voor je collega’s!